Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Lalele, narcise şi irişi

Administrator | 09.03.2009 | 12:57:32 | Vizualizari: 1471

În septembrie şi octombrie putem anticipa deja primăvara viitoare cu ajutorul soiurilor splendide de lalele, narcise şi irişi! Dacă am făcut toamna trecută plantarea bulbilor în locurile bine gândite atunci primăvara aceasta putem să ne bucuram de frumoasele şi variatele culori cu care ne bucură plantele cu bulbi.

Cel mai bun moment de plantare al plantelor bulboase este la mijlocul lui septembrie. Narcisele trebuie amplasate în pământ până la mijlocul lui octombrie, pentru ca bulbii să aibă timp să prindă rădăcini şi să suporte bine gerurile puternice. Lalelele, irişii olandezi, zambilele mutate şi alte flori de primăvara pot fi plantate, dacă clima este blândă, până la începutul lui noiembrie.

Lalelele arată cel mai bine în grupuri formate din cel puţin 12 bulbi. În straturile mici şi în jardinire puteţi amplasa bulbii înghesuiţi, pentru a obţine un efect chromatic intens. În straturile mari, intervalele mai largi, neregulate creează un apect natural. Lalelele sunt modeste şi cresc aproape pretutindeni. În locurile umbrite amplasaţi mai degrabă soiuri cu culori deschise, strălucitoare. În locurile însorite arată foarte bine chiar şi soiurile cu flori întunecate.

Irişii sunt compuşi din sute de specii şi mult mai mult hibrizi. Sunt plante cu bulb sau cu rizom, florile fiind constituite din trei petale interne şi trei sepale, colorate variat de la alb la galben-citron, de la culoarea lavandei la mov, de la albastru nalba la albastru purpuriu.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro