Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Septembrie

Administrator | 13.08.2009 | 11:38:49 | Vizualizari: 1222

Plante de exterior
Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului

Primul măr şi ultimele flori

În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. În regiunile noastre mai ales mărul şi părul sunt răspândite. Coronamentul este deosebit de frumos, prin coloritul deosebit; fructe cu culori diferite- de la galben deschis până la roşu aprins şi frunze încă verzi.
Septembrie este luna cea mai bogată a grădinii. Câteodată avem impresia că pomii noştrii nu mai pot sub greutatea fructelor, şi
se mai întâmplă că se rup sub aşa o povară.
Fructele trebuie culese cu mare grijă şi la timpul potrivit. Merele şi perele se culeg înainte de coacere, deoarece aşa rămân viguroase, frumoase şi işi menţin aroma.
Dar trebuie să avem grijă să nu le culegem mai devreme, căci aşa pierd din aromă, parfum şi din capacitatea de a menţine apa. Culesul prea târzie este la fel de dăunator fructelor, vor fi făinoase.
Gerurile din septembrie nu vor afecta fructele, mărul şi părul suportă bine temperaturile destul de scăzute, până la minus două grade. Deci, din cauza temperaturii să nu ne grăbim cu culesul lor.

Dar să vedem în acest timp ce mai fac florile noastre în grădină?
În ciuda faptului că temperatura este scăzută faţă de căldurile de vară, şi oamenii deja se pregătesc pentru timpurile reci, multe flori se mai împotrivesc vremii, şi ne bucură cu frumuseţea lor florală.
Fuchsia este o plantă de interior - decorativ prin flori, cunoscută sub denumirea de Cerceluş. Prezintă varietăţi erecte, care se pot cultiva în ghivece, pentru decorarea interioarelor tot timpul anului sau în sezonul călduros pot fi cultivate direct în sol, în grădină.
Pe tulpini sunt inserate florile simple sau involte; caliciul este divers colorat (alb, roz, mov, roşu); corolla de asemenea este divers colorat în funcţie de varietate şi de obicei în contrast cu caliciul ceea ce conferă florii un aspect atrăgător.
Se îngrijeşte foarte uşor; faţă de temeperatură, are cerinţe moderate (10-15º C); are nevoie de umiditate atmosferică puţin ridicată.
Dacă avem Cereceluş în grădina noastră, atunci să ne bucurăm de frumuseţea sa, atât timp cât mai putem, deoarece înaintea primului ger trebuie adăpostite în camere luminoase şi bine aerisite.

Plante de Interior
Aclimatizarea plantelor la temperatura din casă, diviziunea.

Unelte
Cazma

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 2058
© 2005 - www.planteonline.ro