Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Plante citrice în casele noastre

Administrator | 09.03.2009 | 12:38:02 | Vizualizari: 2073

Încă în mitologia greacă se relatează despre "merele de aur", care cresc în pomi. Majoritatea citricelor dulci provin din India si China. Citricele aparţin familiei soiurilor cunoscute sub numele de rute, Rutaceae. Majoritatea citricelor de cultură aparţin soiului Citrus, Fortunella şi Porcirus.
Plantele citrice sunt crescute, la noi, mai ales în ghivece mai mari sau mai mici. Cea mai bună perioadă de dezvoltare este primavara, din martie
până în iunie. Atunci se pot observa atât înflorirea cât şi formarea fructelor, şi de obicei nu sunt probleme de climă. Dacă iernatul a fost adecvat, planta creşte sănătos. O cameră răcoroasă, bine aerisită, cu temperaturi cuprinse între 5 si 10 C este potrivită pentru aproape toate plantele citrice, în afara de soiurile din grupa Porcirus. Reprezentanţii a acestei grupe pot fi ţinute lângă fereastră în camera de zi sau în dormitor.În cazul iernării într-o cameră cu temperaturi ridicate cum ar fi camerele pentru locuit, trebuie să fie asigurat un loc cât mai luminos.
În timpul fazei de creştere planta trebuie udată în mod regulat. Perioada cea mai potrivită este dimineaţa devreme sau după amiază. Cea mai bună este apa de ploaie, dar şi apa de la robinet. Pentru a nu dăuna plantei, substratul nu are voie să fie prea uscat. Dar şi apa acumulată este foarte periculoasă. Citricele necesită, pentru o creştere sănătoasă diferite nutrienţi. La începutul fazei de creştere va fi administrat un îngrăsământ complex cu conţinut de microelemente. VITAFLORA a dezvoltat o soluţie care este ideală pentru citrice. Prin folosirea îngrăşămintelor putem stimula înflorirea şi producerea de fructe. Îngrăşarea cu mult azot stimulează foarte mult creşterea plantei, dar inhibă oarecum capacitatea ei de a înflori. Oprirea administrării de azot şi schimbarea îngrăsământului folosit cu unul care conţine fosfor va stimula înflorirea şi formarea fructelor. În afară de acest lucru, trebuie să avem mare grijă să cumpărăm exemplare altoite, deoarece plantele care nu sunt altoite nu pot să aducă fructe.
Deoarece citricele necesită un substrat neutru (pH 6-6.5), vă putem recomanda pământul de flori universal FLORIMO, care este un substrat cu structura aerată de culoare maro, lipsit de mirosuri neplăcute şi conţinând o doză potrivită de nutrienţi pentru citrici.
Citricele comestibile aparţin în mare parte speciilor Citrus şi Fortunella. Ele pot fi cultivate în ghivece, dacă sunt respectate necesităţile plantei. Unele soiuri se potrivesc foarte bine culturii de ghivece, pentru ca, şi în aceste condiţii rodesc abundent. Cea mai îndrăgită este portocalul cu trei frunze, Poncirus trifoliata, deoarece nu necesită o îngrijire foarte mare. Cine este dispus să ofere palntelor un loc ferit, chiar şi în aer liber (balcon, terasă, gradină), poate să cultive şi portocalul, Citrus sinensis, mandarinul, Citrus reticulata sau lămâiul, Citrus limon.


Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 4 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro