Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Palmieri

Administrator | 09.03.2009 | 12:37:01 | Vizualizari: 2479

În familia palmierilor se numeră peste 100 de genuri cu numeroase specii de origini diferite. Majoritatea palmierilor au originea în zonele tropicale şi subtropicale din Mexic, Austria, Asia, Africa si Europa.
Palmierii au tulpina cilindrică, care poate să fie înaltă sau foarte scurtă. În majoritatea lor tulpina este neramificată, terminată cu un buchet de frunze. Au frunze mari sau chiar foarte mari, ce le-a făcut cele mai preferate plante decorative prin frunze. Cu vârsta frunzele se usucă, iar în urma lor rămân pe tulpină o serie de cicatrice şi resturi de frunze. Îndepărtarea frunzelor uscate se execută prin tăierea lor de la bază ori de câte ori este cazul.
Palmierii sunt plante cu creştere lentă. Perioada de vegetaţie este vara şi se simt bine în repaus iarna, la 8-12C. Iarna se udă rar. Vara plantele pot fi scoase afară, la soare sau umbră. În aceasă perioadă trebuie să udăm abundent şi să fertilizăm de 2-3 ori pe lună. Putem recomanda soluţia nutritivă pentru plante decorative prin frunze VITAFLORA, care este ideală şi pentru palmieri. Preferă spaţiile luminoase dar suportă şi semiumbra. Sunt sensibile la apa stagnantă, deci să avem mare grijă ca apa să se dreneze bine. Ca drenaj folosirea granulelor de argila- FOLRIMO- este cel mai recomandat. Vârful plantei trebuie ferit de staţionarea picăturilor de apă, care provoacă putrezirea mugurilor. Substratul potrivit este la fel de importantă pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Aceste substraturi în afara pământului trebuie să mai conţină şi alte componenţi, cum ar fi de exemplu turba. Astfel de amestecuri pot fi procurate în saci de diferite mărimi. Pământul de flori universal FLORIMO conţine toate componenţii de care au nevoie palmierii.
Pot fi:
- Palmieri cu trunchi şi frunze penate: frunzele sunt divizate simetric de-a lungul nervurii mediane (Phoenix canariensis, Cocos weddeliana, Howea forsteriana).
- Palmieri cu trunchi şi frunze palmate: petiolul este foarte viguros, lung de cel puţin 50-60 cm şi prevăzut cu peri aspri, chiar tepoşi (Chamaerops humilis, Livistona chinensis, Rhapis excelsa).
- Palmieri cu tulpini asemănătoare trestiei şi frunze penate (Chamaedorea elegans, Chrysalidocarpus lutescens).


Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 15 | Vizitatori totali: 8009
© 2005 - www.planteonline.ro