Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Flori în ghivece de ziua femeii

Administrator | 09.03.2009 | 12:35:30 | Vizualizari: 821

De 8 martie, ziua femeii toată lumea în general, bărbaţii în special vor să facă surprize cât mai plăcute femeilor din jurul lor, în special celor dragi. Pentru această ocazie cele mai potrivite daruri au fost, rămân şi vor fi florile. În funcţie de relaţia dintre persoana care dă şi cea care primeşte, aceste pot fi flori tăiate (trandafir, garoafă, gerbera etc.) sau flori ţinute în ghivece. Pentru persoanele mai speciale de obicei se caută daruri mai speciale. Putem recomanda cumpărarea florilor ţinute în ghivece, ca femeile să se bucure de frumuseţea lor un timp mai îndelungat. Aceste flori sunt prezente în comerţ într-o varietate uriaşă, dar pentru a vă uşura cumpărăturile vă vom prezenta câteva plante caracteristice zilei de 8 martie. Plantele recomandate de noi sunt plante care nu au necesităţi prea mari şi pot fi ţinute în mai multe locuri.


Saintpaulia- Violeta africana, violeta de Uzambar
ORIGINE: Africa orientală unde creşte pe soluri grosiere şi acide, într-un climat sufocant (temperaturi de 24-28C).
Planta are un sistem radicular fin, fibros şi este mică, inaltă numai de 10-15 cm. Frunzele sunt aşezate compact într-o rozetă uniformă. Tulpinile florale sunt grupate în centrul acestei rozete, cu flori mici, simple sau involte, colorate foarte variat. La noi cele mai cunoscute şi cele mai îndrăgite sunt cele de tipul Ballet de culoare albastră.
Violetele sunt plante perene cu vegetaţie şi înflorire continuă. Au două perioade cu înflorire maximă: primăvara (martie-mai) şi toamna (august-octombrie). Între aceste etape, este bine ca plantele sa fie supuse unui uşor repaus. Temperatura optimă pentru creştere şi înflorire este de 20-22C. Apa este un factor extrem de important în cultura Saintpauliei. Substratul trebuie să fie bine oxigenat. Calităţile cerute de substratul sunt: porozitatea, textura grosiera, pH-ul uşor acid (6-6,5).

Kalanchoe- Kalanchoe
ORIGINE: Madagascar
Planta, înaltă de 20-40 cm, este suculentă, cu frunze cărnoase, dispuse în perechi aşezate la rândul lor în unghi drept unele faţă de altele. Florile mici, stelate, sunt grupate. Sunt colorate pe nuanţe de roşu, oranj, galben, violet. Roşul şi rozul sunt culorile cele mai căutate. Perioada medie de plină înflorire este de 6-8 săptămâni. În restul timpului planta rămâne foarte decorativă prin frunze.
Temperatura optimă este de 20 C, dar poate creşte şi înflori şi în spaţii mai răcoroase (15-16 C).Vara este nevoie să se reducă temperatura prin umbrire şi pulverizarea cu apă rece. Fiind vorba de o plantă suculentă, ea suportă acceptabil insuficienţa şi chiar lipsa apei pe perioade lungi. Apa trebuie să aiba un conţinut redus în săruri.

Cyclamen- Ciclamen
ORIGINE: Cipru, Grecia, Siria, Iran, Egipt, Tunisia.
Planta este scundă, cu frunzele aşezate într-o tufă voluminoasă. Florile sunt axiale, alcătuite din cinci petale mari, care la bază formează un tub foarte scurt.
Hibrizii ocupă un loc important în sortimentul actual întrucât prezintă o serie de calităţi, precum: toleranţa la căldură în perioada înfloririi, flori mari grupate în mijlocul plantei, culori clare şi vii, perioada scurtă până la înflorire, port compact şi echilibrat.
Temperatura optimă pentru creştere şi înflorire este de 13-15 C. Planta nu suportă căldura prea mare.Cerinţele faţă de lumină sunt mari. Lumina intensă grabeşte ritmul de creştere şi înflorire.

Catharanthus- Vinca, saschiu de Madagascar
ORIGINE: Madagascar.
Planta este tufoasă, mică, de 30-40 cm înălţime. Floarea este lung tubulară cu 5 diviziuni distincte la deschidere. Culoarea corolei este roz inchis nuanţat cu purpuriu în centru.
Înfloreşte abundent din primăvară până în toamnă. Planta are creştere rapidă. Necesită căldură moderată şi un loc luminos, fără soare directă.

Pimula- Primula
ORIGINE: Europa, Asia.
Planta are frunze mari, oblongi, ondulate pe margine, care alcătuiesc o rozetă bazală, din mijlocul căreia se detaşează tulpinile florale înalte de 30-40 cm. Florile, adeseori simple, au diametrul de 3-4 cm şi sunt uşor parfumate.
Înfloresc primăvara şi după înflorire, vara au nevoie de o perioadă de repaus (cel putin 2-3 luni), când işi pierd frunzele, după care li se oferă condiţiile optime pentru o nouă vegetaţie şi înflorire.

În raport cu lumina şi temperatura pretenţiile sunt modeste. Necesită apă multă, dar nu suportă exesul de umezeală. Substratul trebuie să fie bogat în humus.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 2058
© 2005 - www.planteonline.ro