Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Lucky bamboo

Administrator | 09.03.2009 | 12:32:44 | Vizualizari: 1238

Dracena sanderiană - o plantă de apartament mult îndrăgită şi apreciată de mulţi dintre noi, însă nu ştim că sub acest nume ştinţific se ascunde aşa numită Bambusul norocos, Lucky bamboo. Bambuşii cu noroc, în ciuda numelui nu sunt bambuşi, deşi arată ca atare.

Necesităţile lor de îngrijire sunt minime: tot ce trebuie să faceţi este să le oferiţi igienizare regulată, schimbarea apei din recipient săptămânal, lumină multă, fără soare direct. Nu este necesară fertilizarea. Lunar se scoate planta din vas, se spala sub jet de apă neagresiv, atât rădăcinile, tulpinile cât şi frunzele, se spală bine vasul şi pietricelele din vas (dacă există) şi se înlocuieşte apa, reaşezând apoi planta la loc.

Planta are o tulpinăăverde de cca 1 cm grosime, segmentată, care în mod normal creşte vertical şi produce unul sau mai mulţi lăstari cu frunze. Tulpina se taie la înălţimea dorită şi se sigilează cu ceară, imediat deasupra mugurului lăstarului, ceea ce va stopa creşterea sa şi va favoriza creşterea lăstarului.

Prin manipularea sursei de lumină, bambuşii pot fi dirijaţi să crească în forme spiralate.

"Bambuşii cu noroc" sunt oferiţi la fir sau în aranjamente special concepute. Numărul şi mărimea firelor din aranjament nu sunt întâmplătoare, existând semnificaşii precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la modă aranjamentele în formă de piramidă, de forme geometrice împletite, de perete, etc.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 2058
© 2005 - www.planteonline.ro