Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Croton, Mantaua lui Josif - Codiaeum

Administrator | 09.03.2009 | 12:31:47 | Vizualizari: 897

Crotonul este unul din cei mai frumoşi arbuşti tropicali cu frunzele întregi sau lobate, colorate pe nuanţe de roşu, verde şi galben, cu luciu strălucitor. La noi în ţară se cultivă de circa 35 ani.

Crotonul este o plantă cu vegetaţie permanentă, creştere lentă, deosebit de pretenţioasă la factorii de mediu. Pretinde spaţii călduroase (18-25C) şi cu umiditate relativ ridicată. Din păcate este foarte dificil de păstrat mult timp în locuinţe datorită umiditaţii atmosferice insuficiente. Varietăţile cu frunzele mai înguste şi cu o proporţie mai mare de verde şi roşu în coloraţia lor sunt mai puţin sensibile decât celelalte. Scăderea temperaturii sub 15C provoacă defolierea plantei. Necesită locuri foarte bine luminate, chiar soare direct. Colorarea frunzişului depinde mult de acest factor. Apa se asigură prin udări regulate tot timpul anului. Lipsa apei provoacă de asemenea căderea frunzelor. Toate pământurile uşoare, permeabile şi fertile convin acestei plante. Reacţia uşor acidă asigură o mai bună pigmentare a frunzelor.

Specii:
C. variegatum, C. angustifolium, C. corniculatum; Aucubifolia, Bravo, Florida, Golden King, Gold Moon, Gold Star, Norma.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 2058
© 2005 - www.planteonline.ro