Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Necesităţile cactuşilor II

Administrator | 09.03.2009 | 12:24:23 | Vizualizari: 1015

Apa

Importanţa apei este binecunoscută pentru cultura plantelor. Ea dizolvă substanţele nutritive din sol, transformându-le în soluţii diluate, uşor de asimilat de către plante prin intermediul sistemului radicular.În natură plantele dispun de apă provenită din precipitaţii, sau o iau din sol, rouă, aer etc. Chiar şi în zonele cele mai secetoase plantele procură apă din rouă sau aer. Fără umiditate nici o plantă nu poate rezista timp îndelungat.

O plantă tânără necesită o cantitate mai mare de apă decât o plantă matură, sau o plantă în plin stadiu de florificare. Dacă nu vom ţine seama de aceste condiţii impuse de ciclul de vegetaţie al plantelor, vom putea avea surpriza de a le pierde. Un exces de umidiatate umple golurile dintre particulele solului, eliminând aerul, astfel respiraţia normală a rădăcinilor este împiedicată, rădăcinile vor muri treptat, în final distrugându-se întregul sistem radicular al plantei. Umiditatea excesivă şi căldura sunt în acelaşi timp condiţii excelente pentru dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor şi a algelor. Coletul plantei va fi atacat de acestea şi treptat va începe putrezirea, extrem de periculoasă prin faptul că la cactuşi nu este atacat exteriorul plantei, deci nu poate fi sesizată, ci urcă prin cilindrul central spre conul de creştere.

Mulţi dintre noi credem că plantele din familia Cactaceae fiind plante ce provin din deşerturi, cu rezistenţa mare la secetă, necesită cantităţi mai reduse de apă. Aplicând această teorie în practică, după o perioadă de timp se constată că plantele işi încetinesc ritmul de dezvoltare, treptat tulpinile se atrofiază, iar în final plantele mor. Plantele nemaiavând posibilitatea de alimentare normală începe să-şi consume substanţele de rezervă acumulate în tulpină. Volumul acesteia se reduce treptat, iar odată terminate aceste rezerve, planta moare.

Nu numai cantitatea ci şi calitatea apei este foarte importantă pentru plante. În condiţiile în care solul străbătut este calcaros, apa va dizolva sărurile de calciu devenind o apă dură, care nu este indicată plantelor. Calitatea apei constă şi în reacţia chimică a ei. Este cunoscut faptul că plantele pot vegeta într-un mediu neutru sau uşor acid, respectiv între un pH= 4 şi un pH= 8. Cactuşii prin natura din care provin, necesită un mediu slab acid cu un pH de 5-6. Putem recomanda soluţia nutritivă pentru cactuşi VITAFLORA, care datorită conţinutului său se foloseşte pentru toate tipurile de cactuşi şi plante suculente.



Solul

Cactuşii, în general, provin din zone muntoase, de podiş sau desert, cu soluri formate prin degradarea rocilor vulcanice, fiind bogate în silicaţi naturali şi un conţinut redus de humus. Pentru plantele luate în culturi nu pot fi folosite solurile existente, ele trebuie modificate, apropiate de compoziţia celor din zonele de origine, respectiv îmbogăţirea în silicaţi naturali şi reducerea proporţională a humusului. S-a constatat însă că plantele se pot dezvolta foarte bine, înflori şi fructifica chiar în condiţiile unor soluri modificate. Aceste soluri se pot obţine prin realizarea unor reţete stabilite print-o analiză aproximativă a compoziţiei solurilor originare.

Un astfel de amestec este pământul de flori "FLORIMO". Substartul este conceput în special pentru cactuşi şi plante suculente, având în vedere nevoile speciale a plantelor din această grupă.






Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 8 | Vizitatori totali: 527
© 2005 - www.planteonline.ro