Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Stilurile Bonsai

Administrator | 09.03.2009 | 12:21:47 | Vizualizari: 949

1. Stilul vertical drept
Cel mai important lucru la acest stil este ca trunchiul să fie perfect drept, îngustându-se în mod natural şi uniform de la bază către vârf.
Prima ramură de la bază este şi cea mai lungă şi se caută ca ea să crească circa o treime din înţăltimea copăcelului. Următoarea ramură trebuie să fie exact de partea opusă primei şi puţin deasupra ei, şi aşa mai departe până în vârf, lungimea lor scăzându-se pe măsură ce ne deplasăm către vârf.

Pentru acest stil sunt recomandate următoarele specii: molibul, artarul, pinul, şi ienupărul. Copacii cu fructe sunt nepotrivite.

2. Stilul vertival liber
În cazul unui bonsai crescut în stil vertical liber, trunchiul trebuie să se aplece către dreapta sau stânga şi niciodată către privitor. Regurile principale sunt aceeaşi ca la prima, doar ca acesta este incovoiată. Trunchiul este mult mai apropiat de formele naturale ale unui copac expus agresiunilor mediului, luând forme neaşteptate crengile fiind poziţionate să contrabalanseze acest efect. Coroana acestei tip de bonsai trebuie să fie foarte bogată şi de obicei pleacă imediat de la baza trunchiului.

Specii recomandate: artarul japonez (Acer palmatum), artarul trident (Acer buergeriana), fagul şi toate coniferele, precum şi toate speciile ornamentale (marul, rodiile).

3. Stilul oblic

Fie curbat sau drept, întregul trunchi se înclină ori la dreapta ori la stânga la un anumit unghi faţă de vertical, dar niciodată cu partea din faţă a copacului. Acest stil este relativ simplu şi poate fi obţinut prin mai multe metode: fie prin legarea trunchiului la vârste fragede, dându-i înclinarea necesară, fie prin amplasarea ghiveciului pe un plan înclinat, forţând copacul să crească anormal.

Pentru acest stil sunt potrivite toate speciile, printre cele mai potrivite sunt coniferele.

4. Stil cascada
Trunchiul copăceii care corespund acestui stil, au o tuguiere naturală spre vârf şi lasă impresia unor forţe ale naturii care se opun celor de gravitaţie, ramurile apar ca şi căutând lumina. Pentru un astfel de bonsai este necesar un ghiveci înalt şi îngust care va dezvolta stilul. Trunchiul trebuie legat pentru a curge către baza ghiveciului, cu o atenţie mărită acordată curburii principale.
În ambele stiluri cascada şi semi-cascada, copacul trebuie poziţionat exact în centrul ghiveciului, contrar regulilor generale de la celelalte stiluri.

Multe specii se potrivesc acestui stil, mai puţin cele de la stilul vertical.

5. Stil semi-cascada
Şi acest stil de bonsai se revarsă peste marginile vasului, dar nu ajunge mai jos decât baza proprie. Acest stil e întâlnit în natură când copacii cresc pe stânci sau deasupra apei. Rădăcinile ieşite din pământ au menirea de a contrabalansa greutatea trunchiului.






Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 6 | Vizitatori totali: 3465
© 2005 - www.planteonline.ro