Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Apa de ploaie - colectarea

Administrator | 09.03.2009 | 12:18:49 | Vizualizari: 1136

Bunicii noştrii au colectat apa de ploaie în butoaie, cuve, deoarece rufele spălate în apa de ploaie deveneau mai parfumate si mătăsoase, la fel si părul fetelor care se spălau cu apa de ploaie. Aveau acest obicei în ciuda faptului că puteau să folosească gratuit apa din fântână şi nici pentru taxa de canalizare nu erau nevoiţi să plătească. Apa astfel colecţionată este mult mai bună, deoarece nu este nici pe aproape aşa de dură, ca apa de la robinet şi nici ca apa subterană. Nu conţine un procent mare de săruri de calciu si de magneziu.
În zilele noastre plătim mult pentru apa de robinet şi canalizare. Taxa, de aceea este aşa de mare deoarece trebuie purificată. Apa potabilă se obţine la sate din izvoare şi fântâni- o apă mai ieftină, deoarece purificarea acestor ape este mult mai simplă-, iar la oraş din apa râurilor, al căror purificare este mai complicată.
Dacă stăm să ne gândim, intr-o gospoăarie putem să folosim la treburile de zi cu zi aproximativ 100 de litrii de apă pe zi.

Pentru minimalizarea consumului de aăa este indicaăa colectarea apei de ploaie, care poate fi folosiăa la udarea plantelor. Este forma de aăa cea mai recomandată pentru udare. Dintre toate apele naturale, apa de ploaie este cea mai curaăa. Ea dizolva in drumul ei prin atmosferă mai ales bioxid de carbon, iar in regiunile industriale , bioxid de sulf si hidrogen sulfat. O parte din apă cazută pe pământ cu un conţinut ridicat de bioxid de carbon, străbătând straturile de pământ, dizolvă carbonaţii de calciu si magneziu, transformându-i in bicarbonate solubili.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro