Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Iulie

Administrator | 21.09.2009 | 08:38:13 | Vizualizari: 1521

Balcoane şi terase
În lunile de vară udatul este activitatea cea mai importantă. Pe lângă aceasta, plantele trebuie fertilizate şi curăţate în continuare de părţile ofilite.

Grădini ornamentale
Pe căldură şi vreme uscată, dimineaţa şi seara (în nici un caz la amiază), plantele trebuie udate din abundenţă.

Părţile ofilite ale plantelor trebuie curăţate iar arbuştii trebuie dezlegaţi. Plantele de vară bienale trebuie semănate până cel târziu la mijlocul lunii.
Florile, încă de la începutul verii, trebuie tăiate până la sol.
În timpul verii gardurile vii trebuie tunse.
În luna iulie trebuie fertilizaţi trandafirii pentru ultima oară.

Iarba trebuie cosită regulat dar la o înălţime mai mare, astfel încât solul să nu se usuce prea tare. Pe vreme uscată iarba trebuie udată din belşug.
Grădini de legume şi zarzavat
În perioadele uscate trebuie udate din abundenţă straturile de legume. Pentru o recoltă bună umiditatea solului trebuie să fie uniformă. Săpaţi regulat sau completaţi pătura vegetală între rânduri, pentru a nu risipi apa.
Salatele şi andivele pentru recolta de toamnă, ridichile şi foeniculum trebuie semănate până la mijlocul lunii. Semănăturile succesive de lăptuci sunt în continuare posibile. Ridichile mari de vară mai pot fi semănate până la sfârşitul lunii; de la mijlocul lunii se seamănă ridichile mari de iarnă.
De la mijlocul lui iulie până la începutul lui august se însămânţează varza chinezească.
La tomate trebuie rupte regulat vlăstarele.

Sunt gata de recoltat salatele, ridichile mari, mazărea, ridichile, guliile, cartofii timpurii, busuiocul şi maghiranul.

Livezi
Cireşele dulci se culeg cu codiţă, astfel încât să nu se piardă zeama.
Prunele timpurii sunt coapte şi pot fi culese când fructele sănătoase încep să cadă singure. În iulie trebuie culese primele piersici. Crengile îngreunate de fructe trebuie sprijinite. La pomii fructiferi cu creştere puternică este acum posibilă o tundere de vară.
Pomii cu fructe cu sâmburi tari trebuie răriţi şi tunşi imediat după cules. La sfârşitul lunii începe perioada de plantare pentru căpşuni. După doi până la trei ani recolta scade evident şi trebuie schimbat locul de plantare a răsadurilor noi.

După cules tufele de zmeură trebuie tunse până la sol.

Grădini de legume şi zarzavat
În cazul în care algele din iaz se dezvoltă prea puternic, acestea se strâng cu o plasă, astfel încât plantele proaspăt introduse să aibă loc să crească.


Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 13 | Vizitatori totali: 8008
© 2005 - www.planteonline.ro