Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Repausul şi iernarea plantelor de cameră

Administrator | 09.03.2009 | 12:11:11 | Vizualizari: 804

În funcţie de originea lor, plantele au nevoie de condiţii uniforme pe parcursul anului sau dimpotrivă cu perioade marcate de frig sau secetă care le determină să intre într-o periodă de repaus mai mult sau mai puţin importantă în viaţa lor. Multe plante au nevoie de odihnă atât pentru formarea florilor cât şi pentru a se menţine într-o stare mai bună.

Pentru a se menţine în repaus, în această stare de odihnă, pe durata a circa 2-3 luni, plantele au nevoie de condiţii diferite în funcţie de exigenţele speciei: fie locuri luminoase şi reci, fie spaţii întunecoase, calde sau reci; alimentarea cu apă si hrană redusă sau oprită.

Deoarece cea mai mare parte a plantelor de cameră provin de la tropice, ele se simt bine la noi primavara şi vara, anotimpuri cu lumină şi multă
căldură, iar toamna şi iarna suferă din cauza insuficienţei acestor factori. De aceea, ele au tendinţa să intre într-o perioadă de repaus evidenţiat de fapt că încetează să emită lăstari noi, iar cei pe care îi are deja nu mai cresc în lungime. Multor plante tropicale le-ar conveni căldura din camerele noastre de locuit, dar lumina putină şi aerul uscat nu le priesc. Ele trebuie ajutate să se odihnească, să suporte bine acestă pauză, cu doze reduse de apă, hrană şi dacă este posibil, temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite. Întrucât iarna lumina din cameră este mult diminuată, să avem grijă ca aceste plante să fie aşezate în locurile cele mai luminoase.

Plantele originare din zonele aride, cum sunt cactuşii, agava, aloe, sanseviera este bine să petreacă iarna la temperaturi destul de scăzute, pentru unele dintre ele chiar 2-5 grade C, şi aproape fără să fie udate. Această odihnă le va face ca la primăvară să se învioreze rapid, să aibă creşteri viguroase şi flori dintre cele mai frumoase.

Iarna, plantele de cameră se confruntă deseori cu aerul prea uscat din încaperile încălzite. În acestă situaţie planta elimină prin transpiraţie canităţi mai mari de apă şi lucrul acesta presupune folosirea de energie în plus şi evident slăbirea ei. Umiditatea aerului trebuie asigurată prin aerisiri repetate şi alte procedee prezentate anterior
.





Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 2 | Vizitatori totali: 3395
© 2005 - www.planteonline.ro