Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Fertilizant

Administrator | 09.03.2009 | 11:12:50 | Vizualizari: 790

Plantele pentru crestrerea si dezvoltarea lor au nevoie de hrana pe care isi pot prepara cu ajutorul luminii, prin fotosinteza, dar pentru asta au nevoie de elemente minerale pe care le obtin din sol. Deoarece plantele in ghivece cresc intr-un volum mic de substrat este nevoie de un plus de substante nutritive. Aceste elemente nutritive trebuie adaugate in cantitatea si proportia pe care necesita plantele. Acest lucru se poate face cel mai punctual prin aplicarea ingrasamintelor lichide diluate in apa.

ingrasamintele lichide au avantajul, pe langa faptul ca se pot aplica punctual, ca plantele o pot utiliza imediat, deoarece se pot aplica atat foliar cat si prin udare. Solutiile nutritive de obicei sunt aplicate in diferite compozitii specifice diferitelor tipuri de plante atat in ghivece cat si in soluri si contin atat macroelementele cat si microelementele necesare plantelor. Frecventa utilizarii acestor produse difera atat de stadiul de crestere, caracteristicile plantelor, cat si de anotimp.

Este foarte important ca intotdeauna sa respectam dozajul si modalitatea de aplicare recomandat de fabricant. Utilizarea lor intr-o concentratie mai mare decat cea propusa de fabricant poate dauna plantelor in sensul ca provoaca arsuri sau intoxicatii. in cazul in care din greseala se aplica o cantitate mai mare de ingrasamant lichid ne putem apara de efectele negative printr-o udare abundenta care sa-i spele elementele nutritive din sol.

in contradictie cu crezul ca plantele din sol nu au nevoie de hranire, va atragem atentia ca nici solul nu are surse nelimitate de elemente nutritive. Ele trebuie completate periodic pentru a dispune de necesarul plantelor.

Este foarte important ca in gradinile noi din orase, jurul oraselor, adancimea substratului este de obicei destul de mica si nu intotdeauna de cea mai buna calitate si necesita mai multa ingrijire si atentie pentru completarea elementelor nutritive.Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 3590
© 2005 - www.planteonline.ro