Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Turba

Administrator | 15.07.2009 | 08:03:34 | Vizualizari: 1315

Turba
Plantele au nevoie de substrat care le oferă loc de înrădăcinare, stabilitate etc.
Diferitele plante au nevoi diferite în privinţa solului. Acest lucru se datorează originii fiecăreia. Plantele de azi, cultivate în apartament sau în grădini au origini diferite, deci nevoi diferite pentru creşterea sănătoasă.
Solul acestor plante trebuie să fie în concordanţă cu nevoile lor, din această cauză există diferite tipuri de soluri cu caracteristici care să corespundă unor grupuri de plante. Aceste substraturi diferă între ele în structură, compoziţie, compozitie chimică etc.

Unele plante necesită un substrat mai uşor (nisipos) cu compoziţie chimică aciduloasă sau neutră, altele necesită soluri mai grele (argilos) cu compoziţie chimic neutră sau alcalină şi o reţinere a apei mai mare. Acest lucru ese valabil atât pentru plante de interior cât şi pentru plante de exterior.

Plantele de interior necesită periodic transplantare în măsură creşterii lor şi este important doarece plantele cresc în măsura în care rădăcinile au loc de creştere.

Substratul utilizat la transplantare trebuie să corespundă necesităţii plantelor.

La plantele de exterior, plantate direct în pământ, nu se pune problema transplantării deoarece rădăcinile au loc de creştere, dar solul nepotrivit poate stopa creşterea rădăcinilor, de aceea este foarte important ca în momentul în care vrem să plantăm să cunoaştem necesităţile plantelor privind atât solul cât şi caracteristicile lui pentru a putea efectua eventualele înbunătăţiri a acestora.

În cazul grădinilor - solul acestora de obicei nu este cel mai potrivit pentru plantele de exterior iar pentru a avea plante sănătoase trebuie înbunătăţit. Schimbarea solului într-o grosime de 0,5-1 m este un procedeu greoi şi scump, de aceea se foloseşte metoda înbunătăţirii locale. Acest lucru îseamnă săparea unei gropi mai mare, în funcţie de mărimea plantei la maturitate, şi aplicarea substratului din comerţ de bună calitate în aceste gropi după care se efectuează plantarea.

În cazul gazonării se face un strat de 3-5 cm din substrat de bună calitate din comerţ după care se efectuează gazonarea.Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 22 | Vizitatori totali: 4876
© 2005 - www.planteonline.ro