Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Lucrări de primăvară - Transplantarea

Administrator | 13.07.2009 | 08:37:16 | Vizualizari: 1110

Lucrări de primăvară - Transplantarea
Transplantarea sau transvazarea constă în mutarea plantei într-un alt vas, de obicei mai mare cu câteva cm, în diametru, la un interval de timp ce poate fi de la un an la mai mulţi, în funcţ
ie de ritmul de creştere a plantei.
Perioada cea mai bună de executare a transplantării este primăvara, ocazie cînd poate fi făcută şi divizarea plantelor, la speciile care se înmulţesc prin acest procedeu.
Sunt simptome care sunt specifice spaţiului insuficient de care dispun rădăcinile. Astfel de simptome sunt: apariţia rădăcinilor la suprafaţa pământului, încetinirea creşterii, uscarea rapidă a pământului. Înainte de a decide transplantarea, se scoate planta din ghiveci şi se observă sistemul radicular. Dacă rădăcinile sunt brune - negricioase, chiar putrezite, sau formează un inveliş des la suprafaţa bolului de pământ se trece de îndată la efectuarea lucrării de tranplantare. Se elimină părţile de rădăcini care ocupă complet partea bazală a ghiveciului. Uneori se înlătură parţial sau total pământul de pe rădăcini (dacă pământul s-a compactat prea tare sau este atacat de dăunători, boli). În cazul că se reduce mult din sistemul radicular, transplantare este făcută din nou în vasul în care a stat.
Recipientul în care se aşează planta trebuie să fie proporţional cu mărimea ei. Folosirea ghivecelor prea mari nu se recomandă din mai multe motive, cum ar fi: crearea unor condiţii anaerobe datorită volumului mare de pământ în raport cu capacitatea de absorbţie a sistemului radicular şi să nu menţionăm faptul că disproporţia dintre plantă şi vas este inestetică. Înaninte de utilizare, ghivecele noi din lut se introduc în apă timp de câteva ore, iar cele vechi, care au mai fost folosite, se curăţă şi se dezinfectează. Menţinerea în apă a ghivecelor noi are drept scop evitarea de a nu fi deshidratate rădăcinile de recipient. Dacă nu se respectă acest lucru, apa care primeşte planta la udare va fi absorbită de pereţii ghiveciului în locul rădăcinilor.
Principalele reguli tehnice la plantare sunt: asigurarea unui bun drenaj (nisip, cioburi, granule de argint) la fundul ghiveciului, respectarea poziţiei normale a rădăcinilor (cu vârful în jos), evitarea plantării prea adânci care favorizează o serie de boli ale bazei plantei şi întârzie creşterea. Pământul folosit la tranplantare trebuie să fie proaspăt şi reavăn, şi trebuie să fie potrivit pentru plantă (ph potrivit, nutriţie potrivită). Toate aceste condiţii sunt îndeplinite la produsele FLORIMO a căror calitate superioară este demonstrată nu numai prin laudele celor care o folosesc ci şi prin certificat ce o atestă oficial( ISO 9002). El se adaugă de jur împrejurul balotului sistemului radicular în spaţiul liber dintre acesta şi pereţii vasului, avându-se grijă că şi deasupră să se adauge 2-3 cm de pământ.
Dupa transplantare se udă abundent şi se ţin plantele, timp de o săptămâna într-un loc uşor umbrit şi mai călduros, după care pot fi aşezate la locul lor.





Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 9 | Vizitatori totali: 440
© 2005 - www.planteonline.ro