Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Octombrie

Administrator | 21.09.2009 | 07:46:32 | Vizualizari: 1534

Plante de Exterior
Culesul strugurilor

Plante de Interior
Pregatirea plantelor pentru iarna

In viata romanilor, nu de multa vreme a luat nastere o zicala: iarna nu-i ca vara. Pe cat de banala se pare aceasta expresie, cu atît mai mult contine un mare adevar. Aceasta zicala este adevarata si in viata plantelor, insa se manifesta in forme diferite. Pe cand la plantele exterioare se manifesta prin ingalbenirea frunzelor si caderea acestora ( lucru observat de oricine), in viata plantelor de camera acest lucru nu poate fii observat in asemenea masura.De multe ori, cind frunza unei plante de camera se ofileste, se ingalbeneste sau cade, sau observam orice alte anomali, prima reactie a multora dintre noi este sa-l udam. Insa nu întodeauna udatul este solutia ideala,chiar sunt si cazuri cand facem mai mult rau decat bine.
Aceste schimbari in aspectul plantelor de camera, pot parveni de la mai multi factori, precum ar putea fii: temperatura, lumina, aerul umiditatea, cantitatea apei, calitatea solului, ingrasamintul. Nu trebuie sa uitam faptul ca majoritatea plantelor de camera au o perioada de repaus, iar in aceasta perioada activitatea lor este mai redusa. Cu citeva exceptii, aproape toate plantele au aceasta perioda in timpul iernii. In aceasta perioda plantele de camera, prefera temperaturi mai mici, apa si ingrasaminte in cantitati reduse.
Temperatura ideala pentru plante se situaza intre 15-21 gradeC. Atentie sa nu scada temperatura sub acest interval ,pentru ca pot aparea unele anomalii cum ar fii, aparitia unor pete de culoare deschisa, etc. Daca temperatura este prea ridicata, se evapora o cantitate mai mare de apa din sol si planta, iar neinlocuirea apei pierdute, duce iarasi la aparitia unor anomalii.
Mare atentie ca la venirea iernii sa nu supunem planta unei schimbari drastice de temperatura, fiindca duce la caderea frunzelor.
In timpul iernii, iluminarea naturala a plantelor se reduce fata de alte perioade a anului. Este cunoscut faptul, ca lumina este un lucru esential in viata plantelor. Daca planta este pusa intr-un loc slab iluminat, nu primeste cantitatea necesara de lumina, frunzele se îngalbenesc si cad.
Si plantele, precum oameni respira. Plantele au nevoie de aer, iar in perioada de iarna majoritatea dintre noi le cam inghesuie. Deasemenea trebuie sa evitam locurile unde planta ar putea fii in curent.
Umiditatea aerului are un rol important in viata plantelor. Umiditatea ideala este de 60-70 %. In timpul iernii umiditatea aerului scade,datorita incaperilor incalzite, ajungind la un procentaj de 30-40%. Pentru a ajunge la procentajul ideal trebuie sa asiguram umiditatea aerului in mod artificial, prin pulverizarea apei pe suprafata frunzelor. Este important ca apa pulverizata sa aiba temperatura camerei.
Solul influenteaza in mai multe feluri: sprijina planta si asigura cantitatea necesara de substant nutritive. Trebuie sa avem mare grija de calitatea solului si mai ales de temperatura lui. Solul adus din padure sau gradina nu este cea ideala, pentru ca pot exista in ele microbi sau microorganisme care la temperatura camerei se pot inmulti, daunand plantelor.
Pentru a preveni asemenea probleme,trebuie sa acordam o mica atentie plantei respective,iar efortul nostru va fii rasplatita de o ambianta placuta.


Unelte
FoarfecaTorent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 2058
© 2005 - www.planteonline.ro