Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Balconul cu plante

Administrator | 13.07.2009 | 08:30:06 | Vizualizari: 1145

Balconul cu plante
Cu toate că balconele se întâlnesc şi la unele case, mai ales dacă împrejurimile oferă o privelişte frumoasă.

Plantele decorative care pot creşte pe un balcon deschis sunt cele care rezistă la temperaturi de până la -15C°, de talie mică şi care nu necesită mult sol pentru a-şi dezvolta rădăcinile. Un alt criteriu important este că cel puţin o mare parte dintre plante să-şi păstreze frunzişul şi iarna, uşurându-vă astfel sarcina curăţeniei. Acestea pot fi conifere, arbuşti cu frunze mereu verzi, precum Ilex (care vă va înveseli de Crăciun prin fructele roşii), Prunus laurocerassus (cu frunze lucioase şi flori albe primăvara), Hedera (iedera căţărătoare, mai apreciată în varianta cu frunze bicolore) sau Buxus (plantă foarte cunoscută, uneori tunsă în forme geometrice, cu frunze mici, dense, lucioase).
De asemenea, pe balcon pot fi sădite în vase plante cu flori, dar şi diverşi arbuşti care trebuie tunşi după înflorire: trandafiri, tufe în formă de copăcei, crizanteme mari,rotunde, iasomie, forsitia, liliac de vară şi altele. Arborii care pot fi amplasaţi în această mini-grădină sunt cei de talie foarte mică: bonsai, arţari japonezi cu ramuri contorsionate sau conifere tunse geometric, altoite pentru formă.

Dacă dorim să ne aranjăm balconul cât mai frumos, cu flori dintre cele mai alese, va trebui să acordăm atenţie îngrijirii lor pe toată perioada de vegetaţie.

Dintre lucrările curente de îngrijire a florilor amintim următoarele:

Udarea plantelor ori de câte ori este nevoie, în aşa fel ca pământul din vase să fie permanent reavăn. Recomandăm ca această lucrare să se facă dimineaţa sau seara, evitându-se orele cu insolaţie,
caz
în care picăturile de apă căzute pe frunze determină apariţia de arsuri.

Îngrăşarea periodică cu soluţii de îngrăşăminte. Nu uitaţi că într-un volum mic de pământ aţi pus mai multe plante, care pentru ca să crească normal au nevoie şi de hrană suficientă. Udaţi plantele întotdeauna îinainte de a aplica îngrăşămintele.

Îndepărtarea frunzelor uscate şi a florilor trecute.

Umbrirea plantelor în orele când soarele străluceşte cu putere. În acest scop se pot monta perdele din pânză mai groasă sau tifon.
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro