Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Ploaie artificială

Administrator | 13.07.2009 | 08:28:38 | Vizualizari: 1504

Ploaie artificială
Reuşita prinderii unei plante depinde, printre altele, şi de menţinerea unui echilibru cât mai bun între absorbţia apei de către rădăcini şi evaporarea ei prin părţile aeriene. Un arbore sau arbuşt de curând plantat nu are încă formată o reţea de peri absorbanţi, masa veche de rădăcini fiind redusă cu ocazia tăierilor de fasonare.

Apa distribuită la baza plantei este absorbită cu greu şi în cantităţi reduse faţă de nevoile plantei, tocmai din cauza unui volum redus al sistemului radicular şi în special cel a perilor absorbanţi. Pentru a se atenua acest dezechilibru temporar între absorbţia apei de către volumul redus de rădăcini şi evaporaţia prin părţile aeriene, dacă părţile aeriene ale plantelor nu au fost umezite în mod natural prin apa de ploaie, se intervine cu o lucrare culturală foarte importantă, numită "ploaie artificialâ".

Lucrarea consta în "înbăierea" întregii plante (trunchi şi coroană), cu o ploaie fină. Aceasta are ca efect atenuarea temperaturii ridicate din timpul verii, schimbările bruşte de temperaturi şi umezeala aerului, micşorând astfel procesul de evaporare al apei prin frunze, îmbunătăţind asimilarea şi respiraţia plantelor prin spălarea prafului de pe frunze. Coronamentele şi trunchiurile se stropesc cu furtunul prevăzut cu o doză de pulverizare fină a apei. Pentru a se evita ofilirea frunzelor, stropitul se face seara sau dimineaţa în zori.

Cantităţile de apă ce se administrează depind de volumul plantei. Este important de reţinut faptul că stropitul este bine făcut atunci când părţile aeriene ale plantei au fost bine îmbăiate şi nu a mai rămas nici o porţiune neumezită.
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 12 | Vizitatori totali: 3097
© 2005 - www.planteonline.ro