Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Salix caprea 'Pendula'

Vizualizat de 2461 ori.
Enlarge Picture
Enlarge Picture
Enlarge Picture

Nume (ro):Salix caprea 'Pendula' Nume (lat):Salix caprea 'Pendula' Subtip:Arbusti Cod: - Origine(ro):din Anglia din anul 1853. Forma(ro):are talia de 1-1,5 m, tulpina este neregulata, coroana rara si neregulata Frunza(ro):Frunze alterne, muguri lati, rosietici sau pubescenti. Flori(ro):Flori barbatesti numeroase, in amenti, 2-4 cm, erecte, ovoidale; 2 stamine, filament 6-8 mm, subtiri, antere galbene; Florile femeiesti, amenti lungi, cilindrici; ovar conic, 2,5-3 mm, stil scurt. Infloreste in martie-aprilie. Fruct(ro):Fruct capsula, alba, conica, 5-10 mm. Seminte 0,2 mm. Polenizarea si diseminarea sunt facute de vant si albine. Necesitati(ro):prefera soluri argiloase, fertile, se adapta si la conditii de ariditate moderata. Heliofil (in plin soare). Tolerare mare fata de poluarea atmosferica. Nu tolereaza terenurile calcaroase si putin profunde. Mod de folosire(ro): .
Proprietati: Arbor pendula Floare decorativa Necesita loc insorit Plante de ghivece de balcon Solitar Suporta poluarea aerului
Detalii:
Inmultire – butasire in octombrie-februarie. Boli si daunatori – insecte defoliatoare si ciperca Oidium. Cel mai periculos e stresul dat de agenti meteorologici (ingheturi tarzii, zapada, seceta prelungita). Utilizare si indicatii - In nordul si sudul Indiei este plantat pentru combaterea eroziuni solului. 1 kilograme de flori de Salix caprea in 3 l de apa, distilate; 25 ml cu 100 ml apa – stimulant cardiac si tonic cerebral. Lemnul este moale, elastic. Scoarta bogata in taninuri, si salicina, din care se extrage acidul salicinic, cu actiune tonica, antireumatica, antifermentativa si astringenta. Scoarta si ramurile tinere se recolteaza in aprilie.