 |
Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
|
|
 Eseveria
|
Vizualizat de 3390 ori. |
|
Nume (ro):Eseveria Nume (lat):Echeveria secunda var. glauca Subtip:Plante de apartament Cod: - Origine(ro):Sunt plante suculente, originare din America Centrala si nord-vest-ul Americii de Sud si sunt apreciate pentru frumusetea rozetelor formate din frunzele carnoase, dense. Forma(ro):este o planta de talie mica, care produce rozete foarte regulate, dense, fara tulpina. Frunza(ro):late, ascutite la varf, de o culoare albastru-argintiu intens. Flori(ro):inflorescentele spiciforme cu flori rosii apar primavara tarziu sau la inceputul verii. Fruct(ro): - Necesitati(ro):udati regulat, dar nu lasati sa ramana picaturi de apa in rozetele frunzelor, deoarece planta va putrezi. Mod de folosire(ro):inmultiti-o prin plantarea rozetelor mici pe care le produce sau prin frunze intregi |
|
Proprietati:
|
Detalii: |
Reproducere
Se pot preleva butasi din frunze: desprindeti frunza cu delicatete de pe tulpina, plantati baza acesteia intr-un pamant umed si tineti-o intr-un loc luminos. Udati-o pentru a evita uscarea pamantului si asigurati o temperatura de 15-18 grade Celsius - frunza se vestejeste, dar formeaza mladite noi.
Puteti planta si mladitele care se formeaza la baza rozetei sau in jurul tulpinii. In martie, taiati-le cu delicatete, lasati-le sa se usuce 1-2 zile si plantati-le intr-un pamant cu putin nisip grosier presarat pe suprafata sa.
Pericole si precautii
Lipsa de ingrijire sau imbatranirea provoaca uscarea si caderea frunzelor situate bazal. Interveniti taind partea superioara, sanatoasa, a plantei si, dupa ce ati lasat rozeta sa se usuce 2-3 zile, plantati-o intr-un ghiveci cu pamant si nisip grosier la suprafata.
|
|
|
 |
Septembrie
Plante de exterior Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului Primul măr şi ultimele flori În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. |
|