Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Plante de Interior - Plantarea, transplantarea si divizarea plantelor

Administrator | 09.03.2009 | 10:30:27 | Vizualizari: 1025

Lucrari de primavara- Transplantarea.

Transplantarea sau transvazarea consta in mutarea plantei intr-un alt vas, de obicei mai mare cu cateva cm, in diametru, la un interval de timp ce poate fi de la un an la mai multi, in functie de ritmul de crestere a plantei.
Perioada cea mai buna de executare a transplantarii este primavara cu care ocazie poate fi facuta si divizarea plantelor, la speciile care se inmultesc prin acest procedeu.
Sunt simptome care sunt specifice spatiului insuficient de care dispun radacinile. Astfel de simptome sunt: aparitia radacinilor la suprafata pamantului, incetinirea cresterii, uscarea rapida a pamantului. Inainte de a decide transplantarea, se scoate planta din ghiveci si se observa sistemul radicular. Daca radacinile sunt brune- negricioase, chiar putrezite sau formeaza un invelis des la suprafata bolului de pamant se trece de indata la efectuarea lucrarii de tranplantare.Se elimina partile de radacini care ocupa complet partea bazala a ghiveciului. Uneori se inlatura partial sau total pamantul de pe radacini (daca pamantul s-a compactata prea tare sau este atacata de daunatori, boli). In cazul ca se reduce mult din sistemul radicular, transplantare este facuta din nou in vasul in care a stat.
Recipientul in care se aseaza planta trebuie sa fie proportional cu marimea ei. Folosirea ghivecelor prea mari nu se recomanda din mai multe motive, cum ar fi: crearea unor conditii anaerobe datorita volumului mare de pamant in raport cu capacitatea de absorbtie a sistemului radicular si sa nu mentionam faptul ca disproportia dintre planta si vas este inestetica. Inaninte de utilizare, ghivecele noi din lut se introduc in apa timp de cateva ore, iar cele vechi, care au mai fost folosite, se curata si se dezinfecteaza. Mentinerea in apa a ghivecelor noi are drept scop evitarea de a nu fi dehidratate radacinile de recipient. Daca nu se respecta acest lucru, apa care primeste planta la udare va fi absorbita de peretii ghiveciului in locul radacinilor.
Principalele reguli tehnice la plantare sunt: asigurarea unui bun drenaj (nisip, cioburi,granule de argint) la fundul ghiveciului, respectarea pozitiei normale a radacinilor (cu varful in jos), evitarea plantarii prea adanci care favorizeaza o serie de boli ale bazei plantei si intarzie cresterea. Pamantul folosit la tranplantare trebuie sa fie proaspat si reavan, si trebuie sa fie potrivit pentru planta (ph potrivit, nutritie potrivita). Toate aceste conditii sunt indeplinite la produsele FLORIMO a caror calitate superioara este demonstrat nu numai prin laudele celor care o folosesc ci si prin certificat ce o atesta oficial( ISO 9002). El se adauga de jur imprejurul balotului sistemului radicular in spatiul liber dintre acesta si peretii vasului, avandu-se grija ca si deasupra sa se adauge 2-3 cm de pamant.
Dupa transplantare se uda abundent si se tine plantele, timp de o saptamana intr-un loc usor umbrit si mai calduros, dupa care pot fi asezate la locul lor.

Unelte
Sapa, grebla, sfoara, ruleta de masurat, ghivece,



Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 9 | Vizitatori totali: 2960
© 2005 - www.planteonline.ro