Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Grădina pe timp de iarnă

Administrator | 09.03.2009 | 13:05:16 | Vizualizari: 1130

Toamna se apropie de sfârşit, vine iarna, plantele de exterior, din grădini sau balcoane, trebuie protejate de vremea rece.

Plantele pot fi protejate prin învelirea lor, dar nu cu folie, deoarece folia împiedică aerisirea plantei, transpiraţia ei nu se mai poate evapora şi riscă să îngheţe cu tot cu mladita verde. Pentru a evita acest ingheţ nedorit, plantele tinere şi cele care sunt foarte sensibile la frig pot fi inveliţi cu materiale speciale, mai ales naturale, care nu împiedică aerisirea şi transpiraţia plantelor. Plantele mai mici şi tineri pot fi protejate cel mai bine prin acoperirea lor cu un strat nu foarte gros de frunze sau crengi de conifere.

Plantele de exterior care cresc în ghivece e bine să fie mutate la adăpost. Pentru cele care sunt dificil de deplasat, se protejează ghiveciul, de jur împrejurul lui, se înfăşoară o folie protectoare sau cu rogojină de pai, astfel încât în vasul respectiv să pătrundă cât mai puţină apă (din ploi sau din zăpadă), care ar putea îngheţa.

Arbuştii, coniferele mici se întăresc la bază, prin înfăşurarea unei sfori în jurul tulpinii lor. În jurul tulpinii se poate lega şi sârma subţire. Această operaţiune are ca scop protejarea plantei de greutăţile mult prea mari (zăpadă) în timpul iernii.

Pe timp de toamnă-iarnă, trebuie să scadă frecvenţa udărilor, pentru că plantele intră în perioada de repaus vegetativ. Nici îngrăşămintele nu se mai adaugă în cantităţi mari.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 4 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro