Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Natura din birou

Administrator | 13.07.2009 | 09:04:42 | Vizualizari: 1500

Natura din birou
Nu demult firma la care lucram, a inchiriat un imobil cu birouri. Biroul meu era una spaţioasă, luminoasă, cu două ferestre, care priveau către un parc imens, supranumit de colegi "grădina botanică". Era o linişte deplină, iar biroul era aproape ca biroul la care visam de multă vreme. Singurul lucru ce-mi lipsea, erau plantele. Simţeam nevoia, ca orice iubitor de plante, să fiu înconjurat de natură, sau măcar de o parte a ei.
După ce am aranjat mobilierul din birou şi rechizitele, aveam de gând să-mi umplu biroul cu plante. Fiindcă nu eram un expert a plantelor, nu ştiam ce să cumpăr şi unde să le pun. Am luat o carte de specialitate şi am început să îmi aleg plantele.
Prima asupra căreia m-am oprit, era un palmier, palmierul "Phoenix" (Phoenix canariensis). Era o plantă ce provenea din Africa de Nord, cu frunze mari, de culoare verde închis şi avea ceva elegant în faptul cum se lăsau în jos. L-am aşezat sub geam, deoarece avea nevoie de multă lumină. În zonă era caloriferul, ce usca aerul, dar palmierul meu rezista aerului uscat, deşi necesită o udare mai densă. La cumpărarea ei, vînzătoarea m-a atenţionat ca săptămînal trebuie udat cu soluţie nutritivă. Soluîia care mi-a fost recomandată este din gama VITAFLORA, pe care am achiziţionat-o pe loc.
Masa de birou era aşezată la 2 metri de geam. Doream să pun o plantă şi pe masă, deci căutam una care să reziste bine la semiumbră. Opţiunea mea a fost o Dracena (Dracena marginata). Provine din Madagascar, iar numele ei în limba greacă însemnă "zmeoaică". Trebuie udată moderat, dar necesită o umiditate mai mare. Era sensibil şi la praf, iar ca să o ajut, ştergeam frunzele cu o cârpă umedă, de câte ori erau prăfuite. Se simţea bine la o temperatură de 15-21 gr.C. Norocul mi-a surâs de data asta, fiindcă planta am primit-o de la o cunoştinţă. Singurul sfat ce mi-a dat era să-i fac un transplant, deoarece era în pământul respectiv de trei ani. M-am dus iar la florăria din apropiere, unde vînzătoarea, care între timp a devenit consiliera mea în domeniul plantelor, mi-a recomandat pămînt de flori din gama FLORIMO. Şi de data asta a avut dreptate, pămîntul fiind de calitate superioară, s-a văzut repede rezultatul. Planta mea se simţea din ce în ce mai bine.
Locul de lîngă uşă era gol. Vroiam o plantă, care să reziste la umbră şi să umple locul. Am decis să-mi iau un brad de cameră (Araucaria heterophylla) .Provenea din insulele Norfolk, unde ajunge şi la înălţimea de 60 metri. M-am liniştit cînd am aflat că la noi nu poate depăşi înălţimea de 2 metri. Necesită o udare mai densă şi se simţea excelent fiind udată din două în două săptămîni, cu soluţia nutritivă din gama VITAFLORA.
Ca să am ceva şi în geam mi-am cumpărat un Yucca (Yucca elephantipes). Provine din Mexic şi iubeşte foarte mult locurile însorite. Necesită o udare moderată, iar din două în două săptămîni udam şi cu soluţia nutritivă VITAFLORA.
Ca plantele mele să fie mai decorative, am schimbat ghiveciurile lor cu ghivece mai mari, am transplantat pe fiecare, folosind pământ de flori FLORIMO, iar suprafaţa pământului am acoperit-o cu granule de argilă de aceeaşi marcă. Începeam să mă simt bine, în acest ambient dar una dintre colege mi-a dat ideea să aşez ceva şi lângă masa de birou. Mi-am cumpărat un Shefflera, l-am aşezat lîngă masă. Avea o înălţime de un metru şi prin culorile frunzelor verde şi crem, era o atracţie a biroului. Necesita udare moderată şi din două în două săptămâni o udam cu aceeaşi soluţie nutritivă VITAFLORA, de la care plantele parcă prindeau chef de viaţă.
Pe dulapul cu acte am aşezat un filodendron curgător (Philodendron scandens), care rezistă bine la semiumbră şi creştea repede. Se mulţumea cu udare moderată. După ce am dat pe el cu un spray pentru luciul plantelor (SPRING), arăta de parcă ar fii o fiinţă divină. Repede a devenit planta mea preferată.
Pentru că vroiam o plantă cu flori, am ales un trandafir chinezesc (Hibiscus rosa-sinensis). L-am aşezat lîngă geam. Necesita udare mai densă şi umiditate mai ridicată. Frunzele erau ovale şi dinţate uşor pe margini, iar florile erau roşii. Era o plantă care atrăgea atenţia oricui cine intra în birou. Avea nevoie de multă substanţe nutritivă, iar acest lucru îi asiguram cu soluţia nutritivă VITAFLORA.
Fiind iubitor de plante, am ajuns ca prin amenajarea biroului cu plante, să mă simt bine la locul de muncă. Acest lucru recomand pentru oricine, deoarece plantele aflate la birou, la locul de muncă sau acasă, au puterea de a relaxa şi stimula omul, dând forţe noi pentru orice activitate.
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 12 | Vizitatori totali: 3094
© 2005 - www.planteonline.ro