Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Plante decorative pentru baie

Administrator | 13.07.2009 | 08:53:06 | Vizualizari: 2156

Plante decorative pentru baie
Tânjim după o plantă de apartament al cărei necesităţi nu sunt date de camerele noastre, fie pentru că sunt prea luminate, fie că aerul este prea uscat sau pentru că tempertura nu este destul de mare? Nu este un lucru imposibil. Deşi atăt umiditatea, cât şi temperatura sunt fluctuante, căldura şi aburii din baie fac din aceaasta un loc prielnic pentru plantele care au nevoie de o atmosferă umedă.

Băile au ferestre mici şi geamul ferestrei este de obicei aburit. Pervazul este ideal pentru plantele care se bucură de lumină, dar nu lumina directă a soarelui. Spaţiul podelei este adesea limitat, deci plantele care atârnă sunt o alegere practică.

Dacă se găsesc ghivece care se potrivesc cu culorile faianţei sau ale instalaţiei sanitare, întreaga imagine va imprima băii un stil aparte, distins. O altă sugestie pentru alegerea florilor, se referă la armonizarea lor cu motivele florale de pe gresie sau faianţă.

Plante cu frunze: Nephrolepis exaltata- feriga; Asplenium nidus- feriguta; Adiantum raddianum- feriga părul de femeie. Un adevărat paradis este spaţiul umed oferit de camera de baie pentru ferigi. Prin varietatea formei frunzelor şi a mărimilor, ferigile pot conferi camerei de baie, aerul unei grădini fermecătoare.
Calathea makoyana, Cyperus alternifolius- papirus de baltă şi Maranta leuconeura- maranta sunt plante căror le place umiditatea şi căldura.

Plante cu flori: Saintpaulia sp.- violeta de Zanzibar; Streptocarpus x hibrid- streptocarpus; Si Orhideele pot trăi în baie, condiţiile de care au nevoie le priesc: lumina puţină şi umiditatea.

Pentru coşuri suspendate: Syngonium podophyllum- singonium; Schlumbergera x buckleyi- crăciuniţa;
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 4 | Vizitatori totali: 2054
© 2005 - www.planteonline.ro