Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Plante decorative pentru dormitor

Administrator | 13.07.2009 | 08:49:47 | Vizualizari: 1302

Plante decorative pentru dormitor
De obicei petrecem prea puţine ore în dormitor pentru a aprecia cu adevărat plantele care cresc acolo, dar ele ajută la crearea unei atmosfere plăcute. Există riscul ca plantele să fie neglijate, deoarece perioadele relativ scurte pe care le petercem în dormitor nu sunt evident momente cînd ne gândim la îngrijirea plantelor. E deajuns o mică stropitoare de mână şi din când în când înainte de culcare să ne gândim şi la ele.

Plantele au un efect liniştitor asupra sistemului nervos al omului, consumul de oxigen de peste noapte al plantelor este atât de redus încât nu-l afectează pe cel ce doarme.
Să avem mare grijă să nu punem plante cu un miros puternic, care ne-ar putea periclita sănătatea.

În dormitoare sunt de obicei condiţii bune de lumină şi ele sunt situate adesea în aşa fel încât să prindă soarele de dimineaţa. Nivelul de căldură este de obicei mai scăzut decât în zonele principale ale casei- un pervaz constituie un loc bun pentru plantele care preferă condiţiile răcoroase.

Încăperile mari sunt ideale pentru exemplarele situate pe podea, care au nevoie de umbra parţială şi temperatură normală de cameră. Cum ar fi palmierul- Chrysalidocarpus lutescens sau ficusul- Ficus benjamina.
De asemenea şi plantele cu flori dau un aspect aparte dormitoarelor. Plante cu flori recomandate sunt: Browallia speciosa- brovalia; Campanula isophylla- clopotei; Catharanthus roseus, cataranrus; Impatiens walleriana- impatiens; Jasminum polyanthum- iasomie.Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 28 | Vizitatori totali: 4892
© 2005 - www.planteonline.ro