Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Plante decorative pentru hol

Administrator | 13.07.2009 | 08:48:58 | Vizualizari: 1561

Plante decorative pentru hol

Holul- prima impresie percepută de vizitator- poate fi nepotrivit pentru plante. Holurile pot fi obscure, cu puţină lumină naturală şi sunt adesea înguste, cu scări care fac legătura cu alte încăperi. Căldura care se ridică pe scări şi uşa din faţă mereu deschisă şi închisă le pot face locuri răcoroase.

Există plante rezistente, care pot face faţă condiţiilor dificile, şi plante cu flori pe termen scurt, care vor lumină o intrare întunecată. Soluţ
ia o reprezintă plantele verticale sau cele care pot fi dirijate în sus şi coşurile suspendate, acolo unde nu este spaţiu pentru altceva.

Totuşi, pentru completarea necesarului de lumină, este necesar a se folosi lumina artificială. Există pentru acestea, lămpi speciale cu aburi de mercur de înaltă presiune, sau tuburi de iluminat în culori diferite, spre exemplu albastru şi roşu, sau o altă alternativă, lămpi cu lumina continuă, care au un spectru foarte apropiat luminii solare, sunt plăcute pentru ochi şi se potrivesc în orice cameră. Există în comerţ felinare de care atârnă (prinsă în trei lanţuri) farfurii decorative în care se pot aşeza plante suspendate, oferind o imagine deosebit de atrăgătoare.

Clădirile tip "bloc" cu apartamente individuale pot fi transformate în adevărate grădini cu plante ornamentele, dacă între etaje, se amplasează în special plante suspendate sau căţărătoare, care pot atârna pe coloane sau pe balustrada scărilor.

Următorele plante sunt recomandate pentru înfrumuseţarea holurilor:
Hedera helix- iedera; Chlorophytum comosum- voalul miresei; Tradescantia fluminensis- planta telegraf. Sunt şi câteva plante care împodobesc prin flori: Cyclamen persicum- cyclamen şi Jasminum polyanthum- iasomie.
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 22 | Vizitatori totali: 4877
© 2005 - www.planteonline.ro