Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Metode speciale de cultivare - recipiente închise

Administrator | 09.03.2009 | 13:40:15 | Vizualizari: 1609

Ţinerea plantelor într-un recipient de sticlă este o metodă populară de cutltivare a plantelor de apartament. Un recipient sigilat asigură un microclimat propriu, în care umezeala este reciclată constant, încât, teoretic, plantele nu trebuie udate deloc. Practic, e greu de realizat echiblirul corect de umezeală şi oamenilor li se pare mai uşor să nu sigileze recipientul şi să ude plantele în funcţie de necesităţi. Chiar şi un recipient nesigilat asigură o umiditate crescută şi protecţie împotriva curenţilor, ajutând multe plante să înflorească.
Recipintele sunt grădini sub bol, confecţionate special (baloane de sticlă), dar o gamă largă de alte recipiente pot fi adaptate, inclusiv, acvariile şi borcanele de gem. Sticla trebuie să fie transparentă; evitaţi sticlaîin nuanţe verzi, care nu oferă
suficientă lumină plantelor.
Plantarea şi îngrijirea este uşoară, dacă terrariul are o parte care se deschide, prin care puteţi introduce mâna, altfel, plantarea este dificilă şi cere unelte de măna improvizate, cum sunt linguriţele şi bobinele de aţă, legate de trestii de bambus. Aşezaţi pe fund un strat de 2.5-5 cm de cărbune de lemn amestecate cu pietricele fine. Acoperiţi-l cu un strat de 5-10 cm de amestec umed pentru plantat, alcătuit din compost de bază de sol, nisip şi compost de bază de turbă în proporţii de 2:2:1.
Acest terariu sau grădină de sticlă poate fi închisă dacă doriţi. Aşezati-o într-un loc luminos, dar ferit de soarele direct.

Plante recomandate pentru un terariu sau grădină de sticlă:
- Adiantium radianum
- Begonia bowerii
- Crypranthus acaulis
- Episcia cupreata
- Ficus pumila 'Minima'
- Pilea involucrata
- Peperomia caperata 'Little Fantasy'
- Selaginella kraussianaTorent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 31 | Vizitatori totali: 4896
© 2005 - www.planteonline.ro