 |
Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
|
|
 Spatifilum, crinul pacii
|
Vizualizat de 2514 ori. |
|
Nume (ro):Spatifilum, crinul pacii Nume (lat):Spathiphyllum wallisii Subtip:Plante de apartament Cod: - Origine(ro):America Centrala si de Sud. Forma(ro):Planta vivace, rizomatoasa, persistenta, foarte stufoasa. Frunza(ro):30-50 cm lungime, lanceolate, verde-stralucitor, arcuite pe petioluri lungi. Flori(ro):tot anul, spate alb-pur protejeaza inflorescente in forma de spic. Fruct(ro): - Necesitati(ro):Lumina: suporta semiumbra, dar tineti-o o saptamana pe luna intr-o incapere foarte luminoasa, fara soare direct. Pamant: pamant de gradina, mranita si nisip cu 20% fertilizant organic pe baza de baligar. Umiditatea aerului: minimum 50%. Aerul uscat produs de incalzirea centrala provoaca ingalbenirea frunzelor. Stropiti frunzele de 3-4 ori pe saptamana cu apa la temperatura camerei. Udare: la 3-5 zile. Mranita nu trebuie lasata sa se usuce. Nu lasati apa in farfurioara ghiveciului. Transplantare: primavara, daca tufa ocupa tot ghiveciul. Mod de folosire(ro):n-o mutati, e o planta sedentara. |
|
Proprietati:
|
Detalii: |
Inmultire: prin divizarea tufelor, in aprilie.
Longevitate: 3-10 ani, in casa.
Daunatori si boli: paduchi pe fata inferioare a frunzelor, cosenile, iarna.
Specii si varietati: exista 36 de specii. Crearea hibrizilor a permis obtinerea unor exemplare mai rezistente in casa, care infloresc tot anul. Mauna Loa, viguroasa, cu flori mari si frunzis etalat; Sensation, cu frunze foarte late; Petite, miniaturali. SpathiphyHum floribundum, ale carei frunze nu depasesc 20 cm lungime. Tulpina florii este arcuita, spatele albe au 7 cm lungime.
Sfat: pentru a evita brunificarea si uscarea varfurilor frunzelor, feriti-o de curentii de aer rece. |
|
|
 |
Septembrie
Plante de exterior Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului Primul măr şi ultimele flori În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. |
|