 |
Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
|
|
 Pentas, stea egipteana
|
Vizualizat de 1804 ori. |
|
Nume (ro):Pentas, stea egipteana Nume (lat):Pentas lanceolata Subtip:Perene Cod: . Origine(ro):Africa tropicala, Madagascar, peninsula Arabica. In Romania a fost adusa in 1990, din Germania. Forma(ro):planta este perena, cu tulpini erecte sau usor orizontale, mai intai, inalt de 30-50 cm, si cu aspectul unui mic arbust. Frunza(ro):sunt peristente, petiolate, de forma oval-eliptica sau lanceolata, cu varful ascutit. Flori(ro):florile sunt in forma de stea. Aceste flori sunt produse iarna. Florile au un tub lung, care se deschide intr-o stea cu cinci colturi si pot fi de diferite culori: rosu, roz, violet sau alb. Fruct(ro): . Necesitati(ro):soarele direct este necesar pentru o buna inflorire, dar soarele foarte puternic din mijlocul verii poate ofili frunzele. Mod de folosire(ro):rupeti regulat varfurile tulpinilor, pentru a mentine planta compacta. |
|
|
Detalii: |
Iarna se poate realiza un repaus, tinandu-se in incaperi reci (dar nu sub 10 C), luminoase, si udandu-se rar. La iesirea din repaus necesita taieri severe, deoarece in repaus isi poate pierde o mare parte din frunze.
Transplantarea
In fiecare an, primavara, se transplanteaza si se tunde. Se poate folosi orice tip de pamant care sa fie bine drenat (sa nu tina apa in exces) si, in acelasi timp, care sa nu se usuce prea repede.
Inmultire
Se inmulteste usor, primavara si vara, prin butasi erbacei (nelemnificati, varfuri sau portiuni de lastari cu 2-4 randuri de frunze, de mai putin de 10 cm lungime), in apa sau in substrat permeabil sub borcan. Se recomanda intinerirea plantei la cativa ani, prin butasi. Se mai poate inmulti si prin seminte, semanate primavara.
|
|
|
 |
Septembrie
Plante de exterior Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului Primul măr şi ultimele flori În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. |
|