 |
Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
|
|
 Salba moale
|
Vizualizat de 2177 ori. |
|
Nume (ro):Salba moale Nume (lat):Euonymus japonicus Subtip:Perene Cod:- Origine(ro):Japonia, China, Estul Asiei Forma(ro):arbust robust de gradina, care devine tot mai popular ca planta de apartament Frunza(ro):sunt netede, ovale, tari ca pielea, de un verde-inchis, lucios, cu colorit auriu sau argintiu Flori(ro):Inflorirea se produce arareori la plantele cultivate in ghivece, si este nesemnificativa. Florile de culoare alba, sunt mici, au forma stelata si apar la inceputul verii. Fruct(ro): - Necesitati(ro):necesita temperaturi scazute, frunzele vor cadea prematur daca planta este supraincalzita, udati-o moderat in timpul sezonului de crestere, dar mai rar in lunile de iarna Mod de folosire(ro):este cultivata cel mai bine ca planta mica si varfurile care cresc trebuie sa fie tunse regulat, pentru a mentine forma joasa si stufoasa |
|
Proprietati:
|
Detalii: |
Planta perena cu crestere arbustiva medie, cu port drept, dezvolta ramuri suple dar viguroase, imbracate cu frunze lucioase, de 4-7 cm lungime, de forma lanceolata si aspect pielos. Cultivarul Aureus se distinge fata de varietatea comuna de Euonymys japonicus, prin combinatia de culori intense verde cu galben-auriu a frunzelor.
Conditii de ingrijire/cultivare: Intrucat nu este pretentios la conditiile de mediu din tara noatra, a fost aclimatizat cu succes si il putem admira in multe parcuri sau gradini, fie ca tufe individuale, fie sub forma de gard viu.
Daca doriti sa-l mentineti sub forma de gard viu, va trebui sa-l tundeti, in fiecare primavara, la nivelul dorit, intrucat, daca este lasat sa creasca necontrolat, Euonymus japonicus Aureus poate ajunge pana la 2-3 m inaltime.
|
|
|
 |
Septembrie
Plante de exterior Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului Primul măr şi ultimele flori În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. |
|