 |
Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
|
|
 Clorofitum, voalul miresei, crin verde
|
Vizualizat de 5327 ori. |
|
Nume (ro):Clorofitum, voalul miresei, crin verde Nume (lat):Chlorophytum comosum Subtip:Perene Cod: - Origine(ro):Africa de Sud, America, Asia Forma(ro):voalul miresei este o planta atat de usor de crescut, incat adesea este tratata cu dispret- pe nedrept Frunza(ro):frunzisul ierbos este dungat indraznet cu verde si alb si formeaza repede un manunchi arcuit Flori(ro):florile albe sunt sustinute vara de tupini, subtiri; cand florile palesc, ele sunt inlocuite de cascade de plantute la varfurile tulpinilor Fruct(ro): - Necesitati(ro):tolereaza limite mari de temperaturi, se acomodeaza usor atat la semiumbra, cat si in plin soare. Nevoia de apa este moderata Mod de folosire(ro):asezati planta pe un piedestal, intr-un ghiveci suspendat sau pe marginea unui pervaz, unde plantutele pot atarna frumos |
|
Proprietati:
|
Detalii: |
Aspect si prezentare: Planta perena, erbacee, cu crestere compacta sub forma de tufa, formeaza radacini viguroase care tind sa umple rapid ghiveciul. Este apreciata de iubitorii plantelor decorative prin frunzis, datorita frunzelor lungi si subtiri, ca niste panglici, de culoare verde deschis, striate cu alb pe mijloc. Datorita acestui frunzis, lung si gratios, ce capata pe masura cresterii, un aspect curgator/pendent, Chlorophytum comosun se cultiva cel mai bine in ghivece sau cosuri suspendate. Formeaza stoloni ce sunt presarati cu mici rozete de frunze, care in contact cu pamantul dezvolta rapid radacini.
Conditii de ingrijire/cultivare: Este perfect acomodata la conditiile climaterice din tara noastra, fiind considerata, pe buna dreptate, una din cele mai nepretentioase plante de interior.
|
|
|
 |
Septembrie
Plante de exterior Culesul fructelor, strângerea cartofului şi a altor legume, tunderea gazonului Primul măr şi ultimele flori În timp ce în grădina noastră de flori înfloresc ultimele flori, pomii fructiferi ne bucură cu fructe aromate, parfumate şi foarte delicioase. |
|