Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Crăciuniţa (Schlumbergera)

Administrator | 09.03.2009 | 12:30:49 | Vizualizari: 717

Este un cactus epifit de pădure, provenind din Brazilia, ce devine foarte decorativ în sezonul de iarnă prin florile sale. Este o specie foarte asemănătoare cu cea de Rhipsalidopsis şi adesea confundată cu aceasta. Este numită şi Cactusul de Crăciun deoarece înfloreste în jurul sărbătorilor de Crăciun. Planta înfloreşte numai dacă timp de câteva luni înainte de sezonul de iarnă nu i se schimbă amplasarea, de aceea se mai numeşte şi "nu ma deranja".

Schlumbergera are tulpini segmentate, turtite, asemănătoare, care atârnă, fiind recomandate din acest motiv ghivecele suspendate. Areolele terminale sunt uşor mai alungite şi din ele se formează florile dispuse fie singular, fie în pereche.

Florile sunt exotice, cu petalele răsucite şi stamine mai proeminente. Varietatea de culori a florilor este foarte mare, de la alb, roz, roşu purpuriu, violet, portocaliu şi galben.

Schlumbergera se dezvoltă bine într-un loc luminos, până la semiumbrit, vara putând fi scoasă afară într-un loc adăpostit. În perioada de repaus din august până în octombrie necesită temperaturi de 12-15°C şi udat mai rar. Perioada de repaus începe când se ofilesc florile şi nu mai apar boboci noi. La sfârşitul acestei perioade, se recomandă transpalntarea într-un ghiveci puţin mai mare şi într-un amestec nou de pământ. Când vremea este caldă, planta trebuie stropită des cu apă călduţă deoarece planta este în perioada de creştere. Substratul trebuie udat moderat, lăsându-se să se usuce solul între două udări. La începutul toamnei planta poate fi adusă in interior, administrându-i îngrăsământ lichid bogat în potasiu, până când încetează procesul de înflorire.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 3690
© 2005 - www.planteonline.ro