Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Cactuşii

Administrator | 09.03.2009 | 12:27:26 | Vizualizari: 671

Cactuşii, acest minunat şi interesant grup de plante ornamentale, întâlniţi frecvent în colecţiile grădinarilor botanice sau particulare, işi fac tot mai mult prezenţa în apartamentele sau casele noastre, demonstrând interesul deosebit pe care îl reprezintă.

Aspectul lor gingaş sau masiv, forma globulară sau columnară, costată sau plată, uneori forme aberante, incredibile, incalceală de spini sau absenţa acestora, culoarea de la verde deschis la maro sau clorofil deficitarele de la galben deschis la roşu intens, violet sau mai multe culori pe aceeaşi plantă, produc un inetres deosebit, o curiozitate greu de stăpânit pentru toţi oamenii care îndrăgesc natura.

Cactuşii au fost cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri de către popoarele străvechi ale continentului American, aztecii şi maya în nord şi incaşii în sud.

Pentru popoarele americane, cactuşii constituiau plante de cult religios şi mai puţin caracter utilitar. Astfel unele specii ca Opuntia, cu forme rotunde sau cilindrice, erau considerate simbolul soarelui şi adorate ca zeii.
Despre aducerea cactuşilor în Europa, ca de astfel a multor plante tropicale, se cunosc puţine lucruri, multe indicii conduc la prima călătorie a lui Cristofor Columb în America, al cărui marinari au fost primii europeni care au văzut şi au adus în Europa aceste curioase şi interesante plante. Chiar şi Cristofor Columb la întoarcerea din călătorie ar fi adus reginei sale un buchet de flori şi multe plante exotice, printre care şi cactuşi, specii de Melocactus şi Opuntia. Probabil multe generaţii de marinari ai flotei spaniole şi ulterior europene care au acostat pe ţărmurile celor două Americi au adus la întoarcerea acestei curiozităţi pe continentul nostru.
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 3689
© 2005 - www.planteonline.ro