Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Necesăţile cactuşilor

Administrator | 09.03.2009 | 12:25:21 | Vizualizari: 1091

Temperatura

În mediul lor natural, cactuşii ca plante xerofile supoartă uneori temperature de 60 grade C şi aproape permanent temperaturi de peste 40 grade C. Forma foarte diferită a tulpinilor, prezenţa coastelor sau mamilelor reprezintă un mijloc de apărare împotriva supraîncălzirii.
În perioada de plină vegetaţie, care corespunde lunilor de vară, cactuşii au nevoie de multă căldură, în timp ce în perioada de repaus, care corespunde anotimpului secetos, plantele au nevoie de mai puţină căldură. Nerespectarea ritmurilor biologice ale plantelor, prin menţinerea lor în vegetaţie continuă, influenţează nefavorabil formarea bobocilor florali în timpul primăverii.
Temperatura optimă în sere sau în camere de iernare, pentru majoritatea cactuşilor este de 8-10 grade C. Temperaturile scăzute au un rol mult mai important în viaţa cactuşilor decât se presupune în general.

Lumina în viaţa cactuşilor

Prin originea lor, cactuşii, sunt plante pretenţioase la lumină, fiind denumite în zonele de origine şi "copiii soarelui".

În general se recomandă să avem o acţiune directă a luminii solare în cultura de cactuşi. S-au constatat şi greşeli în iluminarea plantelor: o plantă iluminată insuficient se deformează şi capătă o culoare galben-verzui, cu o slabă putere de susţinere. Modificări datorate unei cantităţi prea mari de lumină nu se observă la cacuşi, dar pot apărea când schimbăm locul de aşezare. Pentru plantele din zonele însorite, trecerea bruscă de la iarna posomorâtă la primele zile însorite de primăvară, constituie un şoc neobişnuit. Pentru a evita acest lucru cultivatorul trebuie să-şi ocrotească plantele; să le aclimatizeze treptat cu lumina puternică a soarelui de primăvară.

Se poate influenţa perioada de înflorire a cactuşilor, prin aplicarea condiţiilor impuse de fotoperiodim. În timp ce plantele de zile lungi au nevoie de 12-15 ore de iluminat pentru o dezvoltare normală, plantelor de zile scurte, din care fac parte şi cactuşii, le sunt necesare doar 8-10 ore zilnic.

Aerul

Când vorbim despre hrănirea plantelor ne gândim, de obicei, doar la substanţele nutritive şi mai puţin la aer. Aerul este principala sursă de bioxid de carbon, azot, oxigen, elemente atât de importante în viaţa plantelor. În procesul de fotosinteză, planta işi prepară substanţele necesare folosind atât substanţele preluate prin intermediul sistemului radicular din sol, precum şi elementele luate direct din atmosferă.

Cantitatea de aer necesară plantelor este în funcţie de starea de vegetaţie. Astfel, în primăvara, când practic cactuşii intră în vegetaţie, este necesară o alimentare permanentă cu aer proaspăt a încăperilor în care sunt păstrate plantele. În perioada de iarnă când cactuşii sunt în perioada de repaus, cantitatea de aer este mai mică, fiind necesară din când în când o aerisire, deoarece un aer închis este favorabil răspândirii bacteriilor.
Este necesar să păstrăm şi o anumită umiditate constantă a aerului, mai ales în perioadele de iernare, prin umidificarea aerului şi nu a solului.





Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 6 | Vizitatori totali: 3427
© 2005 - www.planteonline.ro