Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Bonsai

Administrator | 09.03.2009 | 12:23:41 | Vizualizari: 1192

Arta bonsaiului a apărut în orientul îndepărtat, unde este considerată o exprimare a armoniei între cer şi pământ, între om şi natură.

Bonsai este o expresie japoneză care se poate traduce prin �planta de ghiveci; bon= ghiveci, ai sai= plantă, fiind folosită ca atare însă în toate limbile lumii. Este numele unei forme de artă, originală din China. Această formă de artă specific orientală urmăreşte recrearea naturii într-un peisaj miniaturizat şi idealizat, baâandu-se pe studiul creşterii plantelor în mediul natural.

Arta a fost prezentată în Europa la sârşitul secolului XIX, la Paris,îin timpul expoziţiilor din anii 1878, 1889, 1900 şi apoi la Londra în 1910. A fost introdusă de călători, care descoperiseră Orientul. Ca o ironie a sorţii, faptul că bonsai a devenit aşa de cunoscut în Europa se datorează celui de-al Doilea Război Mondial. Militarii şi diplomaţii care s-au întors din perioada de serviciu în Japonia au adus suveniruri. Începând cu anul 1920, s-au
creat
scule special pentru bonsai, incluzând cleştele-concav; au devenit disponibile în Japonia.
În zilele noastre, arta bonsailor se practică în lumea întregă, şi diferenţele de cultură, de climat şi de specii proprii fiecărei ţări provoacă dezvoltarea stilurilor şi a tehnicilor noi.


Ce fel de plante pot fi adaptate la creşterea în ghiveci?

Majoritatea plantelor folosite intră în categoriile arborilor şi arbuştilor. În alegerea unui specimen pentru transformarea în bonsai, sunt importante câteva aspecte: trunchiul să fie cât mai interesant şi un bun aranjament al crengilor, culoarea atractivă, mărime compactă, frunze mici şi texturate, florile şi fructele fiind accesorii suplimentare optimale.

Iată câteva specii îndrăgite ca plante bonsai: Azalea (Rhododendron) Indica, Alnus, Salix Alba, Pinus Parviflora, Ficus Retusa, Acer Palmatum, Carpinus Betulus, Ginkgo Biloba, Ulmus Parvifolia, Chenomeles Lagenaria, Pinus Parviflora, Malus, Pyracantha, Wisteria Floribunda.

Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 3 | Vizitatori totali: 3690
© 2005 - www.planteonline.ro