Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Iunie

Administrator | 21.09.2009 | 08:36:00 | Vizualizari: 1498

alcoane şi terase
În această lună începe una din cele mai importante lucrări care trebuie efectuată vara: îndepărtarea (regulată a) părţilor ofilite de pe plantele din balcoane şi terase. Pe lângă aceasta trebuie efectuate fertilizări în mod regulat iar în zilele calde plantele trebuie udate din abundenţă.

Grădini ornamentale
În această lună începe una din cele mai importante lucrări care trebuie efectuată vara: îndepărtarea regulată a părţilor ofilite. Părţile ofilite trebuie îndepărtate îndeosebi la florile de vară şi trandafiri. Totodată, plantele anuale trebuie fertilizate în mod regulat şi în zilele calde trebuie udate din abundenţă. Florile de vară anuale trebuie semănate până cel târziu la mijlocul lui iunie; florile bienale se seamănă la sfârşitul lunii. Arbuştii de toamnă şi helenium se tund circa 10 cm, astfel încât să se menţină tari la înflorire.
Plantele de peluză (de ex. aubrieta şi gâscariţa) ofilite trebuie tunse astfel încât să rămână compacte.
Toţi arbuştii de un an care înfloresc primăvara, se tund direct după înflorire, astfel încât să fie asigurată o înflorire puternică în anul următor.
Trandafirii trebuie verificaţi să nu aibă păduchi de frunze iar eventualele atacuri trebuie imediat combătute!
Gazonul trebuie în continuare cosit în mod regulat, în lunile calde de vară această operaţiune putând fi efectuată după-amiaza târziu sau seara.

Grădini de legume şi zarzavat
Straturile recoltate trebuie reînsămânţate, astfel încât suprafaţa să se acopere din nou.
În această perioadă trebuie însămânţate în continuare diferitele soiuri de salată iar de la mijlocul lui iunie andive şi ridichi. Ridichile se însămânţează vara şi în penumbră. În zilele în care soarele este foarte puternic, ridichile trebuie din timp udate. Pentru foeniculum la mijlocul lui iunie începe perioada scurtă de însămânţări. Fasolea şi gulia se însămânţează în continuare. Verzele tinere trebuie să fie în pământ până la mijlocul lunii. Între timp, în zilele cu cer acoperit sau spre seară straturile trebuie îngrijite cu compost. La revent se încheie recoltatul la mijlocul lunii; la straturile de sparanghel recoltatul se încheie la sfârşitul lunii. În grădinile de zarzavat trebuie reînsămânţate straturile de mărar şi asmăţui. Arpagicul trebuie tuns frecvent astfel încât să crească puternic. Fasolea verde poate fi însămânţată direct lângă fasolea aflată în creştere.

Roşiile trebuie dezlegate iar vrejurile trebuie rupte.

În această lună trebuie recoltate salate de diferite soiuri, spanacul, mazărea, anasonul, ridichile, ridichile mari, varza timpurie, mărarul, tarhonul, pătrunjelul şi rozmarinul.
Livezi
Zmeura trebuie rărită şi culeasă în mod regulat. Sunt acum gata de recoltat căpşunile şi coacăzele; stratul protector de scoarţă de copac trebuie completat permanent. Cireşele care se coc trebuie protejate cu o plasă fină contra păsărilor.

Merele şi perele trebuie rărite iar surplusul de fructe trebuie îndepărtat.

Plante acvatice
În iaz, în cazul în care algele se dezvoltă prea puternic, acestea trebuie strânse cu o plasă, pentru ca plantele proaspăt introduse să aibă loc să crească.







Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 5 | Vizitatori totali: 758
© 2005 - www.planteonline.ro