Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Ianuarie

Administrator | 21.09.2009 | 08:28:51 | Vizualizari: 1371

Balcoane şi terase
La plantele din ghivece, care petrec iarna în aer liber, se îndepărtează zăpada umedă pentru ca pelicula de gheaţă să nu le rupă.
Acestea trebuie controlate săptămânal şi trebuie verificat ca frunzele să nu fie atacate de dăunători şi ciuperci. Plantele fără frunze se udă mai rar iar plantele cu frunze se udă mai des, pentru că au nevoie de mai multă apă. Aerisiţi din belşug!

Grădini ornamentale
După ninsori mari, coniferele trebuie scuturate din când în când de zăpadă, pentru a uşura crengile acestora şi a evita ruperea lor. Zăpada de pe alei nu trebuie aruncată pe gazon deoarece din cauza lipsei de aer se pot forma pete galbene.
La straturile de flori trebuie verificată existenţa protecţiei contra frigului iar în cazul în care aceasta este deficitară, ea trebuie îmbunătăţită.
În zilele fără ger, arbuştii şi plantele care înfloresc vara târziu (inclusiv trandafirii în tufe şi căţărători) trebuie tunse din nou. Tufele şi florile cu pregătire mai lungă a culturii (care încolţesc în perioada geroasă, de ex.: primula, genţiana, cerceii doamnei, aconitum, carduncellus) se seamănă mai întâi în vase şi trebuie expuse la o fereastră luminată.
Plantele permanent verzi (de ex. rododendron, buxus (cişmir), laur, brad) trebuie să udate permanent dar numai pe sol ferit de îngheţ. La plantele permanent verzi care vor fi plantate abia toamna solul trebuie să fie acoperit suplimentar (cu paie, de ex.) contra frigului.
Grădini de legume şi zarzavat
Prazul şi varza creaţă sunt rezistente la frig şi nu necesită protecţie.
Salata este sensibilă la frig şi trebuie să o protejaţi cu un strat de crengi.
Guliile, salata şi conopida se însămânţează în răsadniţa caldă timpurie la sfârşitul lui ianuarie. Ele trebuie aşezate în dreptul unei ferestre luminoase.
În această lună, pe soluri ferite de ger, se cultivă varza, salata, prazul şi ţelina

Livezi
Înaintea primelor zile însorite din iarnă, când la creşterea temperaturii scoarţa poate crăpa, pomii fructiferi trebuie daţi cu o vopsea de protecţie.
În zilele însorite, negeroase, tundeţi pomii fructiferi (cu excepţia cireşilor, piersicilor şi caişilor). La pomii ai căror fructe au sâmburi tari nu îndepărtaţi mai mult de o cincime din ramuri!






Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 5 | Vizitatori totali: 865
© 2005 - www.planteonline.ro