Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Februarie

Administrator | 21.09.2009 | 08:24:11 | Vizualizari: 1301

Balcoane şi terase
În zilele blânde de iarnă, plantele ţinute în loc închis peste iarnă trebuie bine aerisite. Verificaţi dacă acestea au asigurată suficientă umiditate şi dacă nu au dăunători sau boli de combătut. Tulpinile lungi şi subţiri care încep să înmugurească trebuie să le tundeţi pentru ca acestea să îşi păstreze forma.

Grădini ornamentale
În această lună, dacă nu s-a format un strat gros de zăpadă, începeţi pregătirile pentru sezonul următor.
În cazul în care solul nu este îngheţat trebuie udate coniferele şi rododendronul. Dacă nu sunt bine udate, frunzele coniferelor se roluiesc.
Plantele cu rădăcini adânci trebuie fertilizate, astfel încât substanţele nutritive să ajungă în timp util la rădăcinile crescute în adâncime. În zilele fără ger, trebuie tunşi până la sol arbuştii care înfloresc vara şi toamna. Cei care înfloresc primăvara se tund după prima înflorire.
În această lună, între arbuşti trebuie aşternut îngrăşământ.
În cazul în care solul nu este îngheţat, în timpul pauzei vegetative se plantează arbuştii.
Uscăturile care eventual au protejat trandafirii într-o zi înnorată din noiembrie trebuie îndepărtate.
Arbuştii şi trandafirii căţărători trebuie tunşi.

Grădini de legume şi zarzavat
Pentru legume şi zarzavaturi în această perioadă încep primele însămânţări în răsaduri. Pentru a le asigura temperatura optimă se pregăteşte un pachet de compost, care trebuie introdus în locaşul săpat. După câteva zile se pot face primele însămânţări de ridichi, ardei, roşii, broccoli, gulie şi salată. În această perioadă se pot planta chiar şi răsadurile tinere însămânţate în ianuarie.
La sfârşitul lunii, dacă vremea permite, trebuie săpat solul la adâncimea de 5 cm. În zonele cu climă blândă se poate începe însămânţarea de morcovi, ceapă, salată, creson şi spanac sub tunel de folie.
În această lună, se lasă la încolţit cartofii timpurii.


Livezi
În cazul în care nu este ger, pomii fructiferi trebuie tunşi. Tăieturile rămase de la crengile groase trebuie să le trataţi cu substanţe de protejare a rănilor.Deoarece solul nu mai este îngheţat, în luna februarie se pot planta tufele cu boabe (cu excepţia murelor care trebuie plantate numai în martie!). Tulpinile de coacăze şi agrişe trebuie scurtate iar în zonele cu climă blândă trebuie tunse murele.






Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 10 | Vizitatori totali: 2952
© 2005 - www.planteonline.ro