Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Amygdalus

Vizualizat de 1514 ori.
Enlarge Picture
Enlarge Picture
Enlarge Picture

Nume (ro):Amygdalus Nume (lat):Amygdalus communis Subtip:Arbori Cod: - Origine(ro):Siria si Persia. Forma(ro):Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea. Frunza(ro): . Flori(ro):Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. Fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. Migdalele au gust amar sau dulce. Fruct(ro):Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie. Necesitati(ro): . Mod de folosire(ro):In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei. Uz intern: - tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie. Uz extern: - prurit, seboree, ulceratii bucale, micoze cutanate, arsuri. Contraindicatii: - Migdalele amare nu se consuma in stare crude, intrucat determina intoxicatii care pot duce la deces.
Proprietati:
Detalii:
La noi in tara, migdalul creste numai in anumite regiuni cu clima dulce. Se folosesc semintele din care se extrage uleiul folosit la fabricarea sapunului, cremelor, parfumurilor. Lemnul se foloseste in confectionarea obiectelor de arta.