Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Pachistachis

Vizualizat de 1749 ori.
Enlarge Picture
Enlarge Picture
Enlarge Picture
Enlarge Picture

Nume (ro):Pachistachis Nume (lat):Pachystachys lutea Subtip:Arbusti Cod: . Origine(ro):America de Sud Forma(ro):are crestere arbustiva, in locurile de origine planta atinge dimensiuni apropiate arborilor. Frunza(ro):oval-eliptice, colorate verde luminos sau verde inchis, cu nervatiunea proeminenta. Flori(ro):inflorescenta este un spic de forma pyramidal-conica, lung de cca. 10 cm, in care florile tubulare albe, de circa 5 cm lungime, sunt asezate la baza unor bractei mari, colorate galben stralucitor. Fruct(ro): . Necesitati(ro):necesita locuri calduroase. Pentru a inflori are nevoie de cel putin 14-16 ºC. Mod de folosire(ro):luati butasi, din partea superioara a tulpinii primavara, pentru a asigura plantei noi, care sa inlocuiasca un individ care a devenit golas.
Proprietati: Floare decorativa
Detalii:
Lumina: iarna, 3 ore pe zi de soare previn ofilirea. Vara, tineti-o la 1 m de fereastra. Umiditatea aerului: min. 50%. Aerul foarte uscat brunifica varful frunzelor. Iarna, stropiti frunzele dimineata. Udare: la 10 zile, iarna; vara, la 3 zile, o cantitate mica de apa. Transplantare: anual, in aprilie, fara a uita stratul pentru drenaj. Cerinte specifice: taiati tulpinile primavara, la 15 cm inaltime de la sol, pentru ca planta sa-si pastreze silueta compacta. Dimensiuni: 40-50 cm inaltime, in ghiveci. Inmultire: prin butasirea tulpinilor neflorifere, in mai, fara aer, cu caldura de fond (25°C). Longevitate: 2-5 ani, apoi trunchiul se despodobeste de la baza si planta se ofileste. Daunatori si boli: muste-albe, acarieni, excesul sau lipsa de apa. Specii si varietati: P. coccinea, cu inflorescente voluminoase stacojii (rara). Sfat: schimbati-i ghiveciul dupa cumparare, pentru ca este greu sa-l pastrati in casa in substratul turbos folosit de profesionisti pentru a-l produce. Mentineti substratul umed 15 zile.