Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Încălzirea globală şi viaţa pe pământ

Administrator | 09.03.2009 | 13:26:31 | Vizualizari: 1276

Meteorologii încearcă să explice ce se întâmplă cu vremea. În ultima sută de ani încălzirea a fost de două ori mai accentuată, iar în secolul următor această încălzire ar putea avea efecte devastatoare. Aceste efecte le simţim deja, deoarece temperaturile crescute din această iarnă au bătut recordurile din ultimii 50 de ani.

Chiar dacă e greu de crezut, atât fenomenul de încălzire globală, cât şi efectul de seră sunt esenţiale pentru existenţa vieţii pe Pământ. Experţii spun că atunci când soarele încălzeşte planeta, anumite gaze din atmosferă se comportă precum pereţii de sticlă a unei sere. Adică reţin căldura şi menţin Pământul la o temperatură suficient de ridicată pentru a intrenţine viaţa.

Industrializarea intensă şi defrisările necontrolate din ultimii ani sporesc, însă, efectul gazelor de seră. Concentraţiile tot mai ridicate de vapori de apă, metan şi dioxid de carbon izolează practic Pământul şi nu mai permit eliminarea căldurii. Aşa că planeta se încinge din ce în ce mai tare.

Rândunelele şi gâştele sălbatice au uitat să migreze, insectele mediteraneene au ajuns până în Germania, iar unele plante au înflorit prea devreme (ghiocelul): iarna blândă perturbă ciclurile naturale şi furnizează încă un indiciu al fenomenului de încălzire globală.
Păsările migratoare( gâşte şi raţe sălbatice) nu au nevoie să vină să ierneze la noi, doarece căldura din nord nu le obligă. Lacurile nu au îngheţat, au destulă mâncare şi nu în ultimul rând trebuie să facă mai puţin efort.

Pomii fructiferi, dar şi viţa de vie au înmugurit, iar un eventual îngheţ ar putea distruge complet recolta de fructe din acest an. Meteorologii anunţă o răcire a vremii începînd cu luna februarie, însă prognoza în ceea ce priveşte precipitaţiile este rezervată.

Numai o minune poate salva, în acest an, agricultura din România. Căldura excesivă pentru această perioadă a anului şi seceta deja instalată au compromis aproape în totalitate culturile de toamnă.
Specialiştii susţin că pînă la un metru sub pămînt nu se găseşte pic de apă. Din păcate în mare parte ploaia din zilele noastre nu ajută cu nimic plantele.
Trebuie să plouă două săptămîni ca să mai recoltăm ceva.







Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau! Utilizatori online: 7 | Vizitatori totali: 457
© 2005 - www.planteonline.ro