Azi:
Ora:

Va rugam sa va autentificati cu adresa de email si parola pentru a accesa contul Dvs.
Adresa email:
Parola:
Creare cont nou
Recuperare parola!

publicat intre...
si...

Abonare
Dezabonare
Torent Distribution - Cadoul ideal pentru aproapele tau!

Trandafir chinezesc, hibiscus

Vizualizat de 1730 ori.
Enlarge Picture
Enlarge Picture
Enlarge Picture

Nume (ro):Trandafir chinezesc, hibiscus Nume (lat):Hibiscus rosa-sinensis Subtip:Arbusti Cod: - Origine(ro):China, Japonia, India. Forma(ro):este un arbust ce poate atinge inaltimea de 1,5-2 m Frunza(ro):persitente, sunt ovale, partial dintate, colorate verde stralucitor. Flori(ro):simple sau duble apar la extremitatile lastarilor. Ele au o forma de palnie larg deschisa cu anterele staminale mult iesite in afara si petalele colorate in rosu, violet, roz, oranj sau albe. Fruct(ro): - Necesitati(ro):substratul trebuie sa fi bogat in humus si destul de afanat. Udarea se face frecvent, atat cat se mentine pamantul reavan. Mod de folosire(ro):poate fi trecut pe perioada de vara in pamantul din gradina
Proprietati: Floare decorativa Frunze persistente Necesita loc insorit
Detalii:
Este foarte apreciata ca planta de apartament atat datorita aspectului decorativ al frunzelor care sunt stralucitoare, de culoarea verde-inchis, de forma oval-prelungita, zimtate pe margini, cat si al florilor care, in functie de specie, sunt mari, simple sau duble si culori variate : alb, rosiu, roz, portocaliu. In timpul verii, substratul trebuie sa fie permanent reavan, motiv pentru care Hibiscus trebuie sa fie udata des, iar pentru o inflorire sustinuta trebuie asigurata hranirea plantei prin fertilizare cu substante hranitoare de 2 ori/luna. Iarna, udarea trebuie redusa pentru ca planta sa intre intr–un usor repaus. Deoarece aerul uscat provoaca caderea frunzelor, pe frunze trebuie sa se pulverizeze apa pentru asigurarea umiditatii necesare. Vara planta se poate scoate afara din incaperi, in locuri semiumbrite iar la sfarsitul verii si in timpul toamnei, planta se poate tine in plin soare pentru a favoriza dezvoltarea si maturizarea lastarilor. Hibiscus se inmulteste, de preferinta primavara sau in timpul verii, iulie sau august, prin butasi( portiuni de lastari lungi de 8 – 12 cm ) trecuti usor de faza erbacee ( cu cateva frunze ). Se poate face inmultire prin butasi si in celelalte perioade ale anului, dar nu intotdeauna cu succes. In partea de jos butasul de Hibiscus se taie sub locul de prindere a frunzei (la cca 1 mm sub nod ), frunzele de la nodul bazal se indeparteaza, astfel ca pe o portiune de 1,5- 2 cm, tulpina sa ramana goala. Pentru inradacinare, se planteaza lastarul de Hibiscus intr-un ghiveci, care sa aiba ca prim strat nisip si apoi se completeaza cu pamant amestecat cu nisip, acoperindu-se frunzulitele ramase afara cu un borcan de sticla sau plastic si se pastreaza asa pana cand mai apar 5 – 6 frunze. Dupa inradacinare, Hibiscus se muta intr-un pamant usor. Pentru a se ramifica, lastarii se tund scurt de cateva ori.